Afbeelding
Foto:Gooi en Eembode

Eén coronapatiënt Gooiers Erf overleden; ‘aantal besmettingen blijft beperkt’

Coronavirus

HILVERSUM - Van de zeven bewoners en zes medewerkers van verpleeghuis Gooiers Erf in Hilversum, die positief getest waren op het coronavirus, is één bewoner overleden. Met de twaalf anderen gaat het goed, meldt zorgorganisatie Inovum. 

Vorige week vrijdag meldde deze krant dat er een corona-uitbraak had plaatsgevonden binnen het verpleeghuis aan de Van Riebeeckweg. Zeven bewoners waren positief getest op corona. Zes andere bewoners hadden klachten die konden wijzen op het virus. Daarnaast kregen ook zes medewerkers een positieve uitslag, waaronder twee externe krachten. Daarom gingen de deuren voor bezoekers dicht.

Nu laat Inovum weten dat, ondanks dat één persoon is overleden, het goed gaat binnen Gooiers Erf. “Door snel en strak ingrijpen en goede samenwerking is het aantal corona-besmettingen beperkt gebleven tot zeven bewoners en zes medewerkers”, is de conclusie. “Inmiddels is de quarantaine periode van veertien dagen verstreken waardoor op een deel van de woningen van Gooiers Erf weer bezoek kan komen.”

Strikte bezoekafspraken
Sinds vrijdag 4 september is bezoek weer welkom bij zes van de elf woongroepen waar geen coronabesmettingen zijn. Voor de veiligheid van bewoners, bezoek en medewerkers gelden strikte bezoekafspraken. Zo mogen maximaal twee bezoekers per bewoner op bezoek komen en worden ze door een corona-steward begeleid naar de afdeling. In het pand wordt ook door bezoekers gebruik gemaakt van mondmaskers en blijven handhygiëne en de 1,5 meter afstand van elkaar belangrijke maatregelen.

De aangepaste bezoekregeling is volgens de zorgorganisatie goed gegaan afgelopen weekend. Bewoners en hun naasten zijn blij elkaar weer te kunnen zien. “Zodra een nog gesloten woongroep coronavrij is wordt gekeken wanneer het weer veilig is om daar bezoek te ontvangen. Wij informeren de contactpersonen van de bewoners van deze woningen zodra dit weer mogelijk is.”

Opnieuw getest
Deze week worden alle bewoners én medewerkers van Gooiers Erf opnieuw getest. Vanaf dinsdag 8 september dragen alle medewerkers van Inovum gedurende de werktijd een mondmasker, zowel intra- als extramuraal. Ook bezoekers van bewoners en externen die de gebouwen van Inovum betreden krijgen het verzoek om preventief een mondmasker te dragen.

Uit de krant