Afbeelding
Foto: Gooi en Eembode

Coronavirus Gooiers Erf nog niet weg, maar ‘het gaat de goede kant op’

Coronavirus

HILVERSUM - Goed nieuws vanuit Gooiers Erf. In het Hilversumse verpleeghuis, waar eind augustus meerdere bewoners en medewerkers besmet waren geraakt met het coronavirus en de deuren dicht gingen voor bezoek, zijn inmiddels negen van de elf woongroepen weer open voor bezoek.

Het gaat de goede kant op, meldt zorgorganisatie Inovum, maar het virus is nog niet weg. “Het virus lijkt zich te concentreren op één woongroep op dit moment. Daar zijn de afgelopen week nieuwe besmettingen bijgekomen. Op één andere woongroep zijn er geen nieuwe besmettingen, maar is er nog wel sprake van een quarantaineperiode. De verwachting is dat deze periode op korte termijn zal aflopen.”

De twee betreffende woongroepen binnen het verzorgingstehuis aan de Van Riebeeckweg, met voornamelijk dementerenden, blijven voorlopig dicht voor bezoekers. Op deze twee woongroepen werken medewerkers met beschermende middelen tot het niet meer nodig is. De andere negen groepen zijn zeven dagen per week open tussen 10.00 en 17.00 uur. Bezoekcoördinatoren begeleiden het bezoek via speciale looproutes om veiligheid van bewoners, bezoekers en medewerkers te waarborgen.

Medewerkers en bewoners van de twee betroffen afdelingen worden extra goed in de gaten gehouden en regelmatig getest op Covid-19 om zodoende een vinger aan de pols te houden, aldus Inovum. “Maar ook op andere afdelingen wordt scherp gecontroleerd en worden bewoners bij een verdenking op Covid-19 meteen getest en op het appartement in quarantaine gezet om uit te sluiten dat er sprake is van het virus.”

De Beukenhof
Inovum meldt verder dat ook weer een medewerker van de Beukenhof in Loosdrecht positief is getest op het coronavirus. Deze medewerker is momenteel niet aan het werk en verblijft in thuisquarantaine met het hele gezin. “Uit voorzorg en om eventuele verdere verspreiding te voorkomen, zijn bij de Beukenhof maatregelen getroffen. Zo is de afdeling die het betreft tot nader order gesloten voor bezoek en andere externen. Op de afdeling wordt door medewerkers gewerkt in volledige beschermende middelen. En er is uiteraard extra aandacht voor eventuele verschijnselen die kunnen wijzen op het virus.”

Voor zowel bezoekers als medewerkers blijven handhygiëne en 1,5 meter afstand houden belangrijk. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor medewerkers en bezoekers van Inovum.

Uit de krant