Afbeelding
Archieffoto: WeesperNieuws

Ondanks grotere locatie even geen Alzheimer Café

Coronavirus

HILVERSUM - Ondanks een nieuwe en ruimere locatie hebben de organisatoren van het Alzheimer Café Hilversum/ Wijdemeren toch besloten de deuren dicht te houden. In tijden van corona is het beter om voor veiligheid te kiezen.

Eind augustus werd bekend dat de organisatie van dit maandelijkse samenkomen een andere plek heeft gevonden. Niet langer De Koepel aan de Kapittelweg was het onderkomen, maar de Emmauskerk aan de Kerkelandenlaan, verderop in Kerkelanden, is de plek van de bijeenkomsten. Daar zijn meer bezoekers te ontvangen binnen de coronamaatregelen, waaronder het bewaken van de anderhalve meter afstand.

Maar gezien de huidige tijd, waarin het aantal besmettingen weer oploopt en al striktere maatregelen gelden dan eind augustus/begin september is besloten de bijeenkomsten voorlopig af te gelasten. 

“Helaas moeten wij u weer teleur stellen”, begint het team van het Alzheimer Café. “Wij durven vanwege de oplopende besmettingen geen Alzheimer Café te organiseren. Ondanks de mooie ruimte die wij in de Emmauskerk ter beschikking hebben. Wij zien in de tehuizen, waar ze echt voorzichtig zijn, ook veel besmettingen. Daarom vinden wij het verstandig om voor u en onze veiligheid te kiezen”, is de uitleg. 

Per maand kijkt het team of het verantwoord is de bijeenkomsten, die iedere tweede woensdag van de maand plaatsvinden, door te laten gaan. In de tussentijd kunnen mensen, die vragen hebben of hun verhaal kwijt willen, contact opnemen met de organisatie via alzheimercafe.hilversum@alzheimervrijwilligers.nl.

Uit de krant