Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Gooise busreiziger kan weer voorin instappen

Coronavirus

HILVERSUM - Connexxion heeft de bussen, onder meer met het plaatsen van schermen bij de chauffeurscabine, aangepast. Busreizigers kunnen daardoor vanaf maandag weer voorin instappen en een kaartje kopen bij de chauffeur. 

Nu de voordeuren weer opengaan, wil de vervoerder zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer creëren in de bus. Het verzoek is daarom om voorin in te stappen en bij de midden- of achterdeur uit te stappen. “Zo houden we het OV veilig”, is de boodschap. 

Schermen bij de chauffeurscabine, goede ventilatie en regelmatige schoonmaak verkleinen de kans op blootstelling aan het coronavirus in het OV in vergelijking met de huidige situatie, aldus Connexxion, waarbij reizigers alleen door de achterdeuren moeten in- en uitstappen. “Daarmee vormt het voor de buschauffeurs en trambestuurders een beter alternatief dan een gesloten voordeur.”

Reizigers kunnen dus weer een kaartje kopen tegen het reguliere tarief bij de chauffeur. Dit betekent ook dat kinderen van 4 tot en met 11 jaar niet meer gratis mogen meereizen vanaf de datum dat de voordeur geopend is. Voor deze kinderen kan een Kids Dagkaart voor 1 euro worden aangeschaft bij de chauffeur.

Uit de krant