Afbeelding
Foto: Stop de Lockdown

Hilversum verbiedt demonstratie ‘Stop de Lockdown’

Coronavirus

HILVERSUM - De demonstratie ‘Stop de Lockdown’, die zaterdag zou plaatsvinden in Hilversum, mag niet doorgaan. Burgemeester Pieter Broertjes heeft de betoging namelijk verboden. 

De gemeente meent in een persverklaring te staan voor het recht om te demonstreren, maar gelooft niet dat de organisatie zich zal houden aan de voorgestelde (corona) voorschriften door gebruik te maken van de ter beschikking gestelde veilige locatie. De organisatoren van de demonstratie waren van plan om om 14.00 uur samen te komen op het Heksenweitje, vlakbij het Media Park. 

De afgelopen dagen zijn er meerdere gesprekken geweest met de organisatie van de demonstratie, aldus de gemeente. “Tijdens de gesprekken is geen overeenstemming bereikt over de locatie waar de demonstratie plaats kan vinden, zonder dat er natuurschade of belemmeringen in de doorstroming van verkeer en/ of hulpdiensten ontstaat. De door de gemeente ter beschikking gestelde locatie is afgewezen door de organisatoren van ‘Stop de Lockdown’.”

Daarom zegt de gemeente niet in te kunnen staan voor de gezondheid van de deelnemers, omstanders en de professionals die betrokken zijn bij het toezicht. “Ook is het hierdoor niet mogelijk om de openbare orde te handhaven en de veiligheid van haar bewoners te waarborgen. De gemeente roept de deelnemers die voornemens zijn om deel te nemen aan deze demonstratie met klem op om niet naar Hilversum te komen.”

Verborgen slachtoffers
Wie er precies achter de oproep zit om naar Hilversum te komen, is niet helemaal duidelijk. Zij menen dat de lockdown vele zichtbare maar ook verborgen slachtoffers gaat kosten. “Blindelings worden de maatregelen opgevolgd. Als je maar braaf luistert dan komt alles wel goed. Bij de vele verborgen slachtoffers wordt niet stilgestaan. De ‘bijschade’ is blijkbaar minder belangrijk.”


Uit de krant