De Bolder.
De Bolder. Foto: © Bob Awick

Voorlopig geen hulp Defensie voor Goois verpleeghuis

Coronavirus

HILVERSUM - Verpleeghuis Vivium De Bolder kan voorlopig niet rekenen op steun van Defensie voor de zorg van bewoners. Dat zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. 

Bij veel verpleeg- en verzorgingshuizen in ‘t Gooi en de Vechtstreek is de druk op de zorg hoog vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen. Bovendien zitten veel medewerkers daarom thuis. Bij De Bolder in Huizen is de druk dusdanig hoog dat zij assistentie aan Defensie hebben gevraagd om bij te springen. Daarom werd er maandag een aanvraag ingediend voor vier militair verzorgenden: twee verzorgende individuele gezondheid en twee verpleegkundigen.

Maandagavond kwamen de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s en minister Ferdinand Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) bijeen om de kwestie te bespreken. Ook in andere regio’s, met name Groningen en Twente, speelt namelijk dit probleem. 

Dinsdagmorgen zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek dat de aanvraag van De Bolder nog altijd loopt. Dat betekent dat er op korte termijn geen extra hulp komt van Defensie. Gezien de hoge nood is een snelle oplossing een must. Daarom zijn de betrokkenen - onder meer de veiligheidsregio, GGD en de zorginstelling zelf - momenteel druk doende met het vinden van een oplossing. Die moet er morgen zeker zijn.

Hoewel De Bolder nu de hoogste prioriteit krijgt, erkent de zegsvrouw dat het probleem in deze regio groter is. Ook in andere verpleeghuizen is de nood hoog. Daarom wordt er ook ‘breder’ gekeken om zo een oplossing te vinden voor de langere termijn. Het is namelijk niet de bedoeling dat er een Domino-effect ontstaat en ook andere verpleeghuizen extra hulp nodig hebben, erkent zij. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief