Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Coronavaccinatiepaviljoen bij Visio op grens Bussum/Huizen langs A1

Coronavirus

HILVERSUM - Koninklijke Visio aan de Amersfoortsestraatweg, op de grens van Bussum en Huizen, wordt vanaf 18 januari de regionale plek waar het vaccineren tegen het coronavirus gaat plaatsvinden. Zorgmedewerkers zijn als eerste aan de beurt.

Koninklijke Visio en Stichting Novum (eigenaar van het terrein) hebben hun locatie - normaliter een expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen - beschikbaar gesteld aan de GGD om te beginnen met het vaccineren tegen corona. Het is een centraal gelegen locatie, makkelijk bereikbaar vanaf de A1, en er kan op deze locatie zorgvuldig rekening gehouden worden met de benodigde veiligheidsmaatregelen’, is de uitloeg van de GGD. “Uiteraard is er ook veel aandacht voor een soepele verkeersafwikkeling. Omwonenden zijn begin van deze week hierover geïnformeerd.”

Paviljoen bouwen
Wie wordt wanneer gevaccineerd? De rijksoverheid heeft de tijdlijn voor het vaccineren vastgesteld. Als eerste zijn de medewerkers van de verpleeg/verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg aan de beurt. Zorgmedewerkers krijgen hiervoor begin januari een uitnodiging van hun werkgever. 

Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht. De verwachting is dat de groep zorgmedewerkers binnen zes weken hun vaccinaties heeft ontvangen.

In een later stadium worden ook inwoners uit de regio op deze locatie door de GGD gevaccineerd. “Wanneer is nog niet precies duidelijk. Wij volgen hierin de lijn van de rijksoverheid. Wel is duidelijk dat dit er veel meer zijn. Daarom zal voor deze tweede groep op het terrein van Visio een apart vaccinatiepaviljoen gebouwd worden. Hiernaast wordt er gezorgd voor parkeergelegenheid op het terrein.”

Meer informatie over het vaccineren met het coronavaccin en de volgorde van vaccineren staat op www.coronavaccinatie.nl. Bellen kan ook: 0800-1351 of met het Corona callcenter van de GGD 035-6926400. 

Uit de krant