Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

In recordmaand januari waren er in Gooi en Vechtstreek 51 coronadoden

Coronavirus

HILVERSUM - Bij elkaar 51 inwoners van ‘t Gooi en de Vechtstreek zijn in de maand januari overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt een woordvoerder van de GGD Gooi en Vechtstreek.

Dat betekent dat het record van de maand december, 50, alweer is gebroken. Inmiddels zijn er sinds de uitbraak 218 inwoners van deze regio, waarvan 151 uit verpleeghuizen, aan het virus overleden. Sinds de uitbraak van het virus zijn er in deze regio 13.639 inwoners positief getest. Daarvan wonen er 4.155 in Hilversum. Gooise Meren volgt met 2.933 besmettingen. 

Positief nieuws is dat het aantal inwoners van ‘t Gooi en de Vechtstreek dat afgelopen week een positieve coronatestuitslag kreeg ten opzichte van de week ervoor fors daalde. De voorbije zeven dagen ontvingen 261 inwoners een positieve uitslag, een week eerder waren dat er nog 331 (-27 procent). Ook het aantal bezoekers aan de teststraten in Hilversum en Huizen (3.008) nam af met 17 procent (vorige week 3.609). 

Het percentage bezoekers van de teststraat dat een positieve testuitslag kreeg (8,7 procent) is vrijwel gelijk aan de week ervoor (9 procent). “De inschatting van het RIVM dat nu twee derde van alle nieuwe besmettingen de Britse variant betreft, geldt ook voor de besmettingen in onze regio”, aldus de GGD Gooi en Vechtstreek. “Het zorgt ervoor dat het versoepelen van maatregelen alleen met de grootst mogelijke voorzichtigheid kan.”

In Tergooi liggen momenteel twintig coronapatiënten. Daarvan liggen er acht op de intensive care. 

Uit de krant