De locatie aan de Rembrandtlaan.
De locatie aan de Rembrandtlaan. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Drie locaties International Primary School Hilversum blijven voorlopig dicht

Coronavirus

HILVERSUM - De pakweg 400 leerlingen van International Primary School Hilversum blijven ook na het weekend online les krijgen. De internationale basisschool, gevestigd op drie verschillende locaties, houdt de deuren voorlopig nog dicht.

Dat zegt directeur-bestuurder Peter Velseboer van onderwijskoepel Stip Hilversum. De overige basisscholen van deze onderwijskoepel gaan wel gewoon open. Maar voor IPS Hilversum is dat niet veilig, niet verantwoord en niet uitvoerbaar, stelt Velseboer. 

De drie schoolgebouwen aan de Frans Halslaan (leeftijd 4 tot 8 jaar), Minckelersstraat (4 tot 12 jaar) en Rembrandtlaan (8 tot 12 jaar) zijn weliswaar mooi, maar ook oud en krap. Bovendien, aldus Velseboer, heeft het concept veel weg van het voortgezet onderwijs doordat leerkrachten wisselen van lokaal. “En behalve de 400 leerlingen - overigens waren zij er voor de lockdown ook lang niet allemaal vanwege reizende ouders - heb ik ook nog te maken met 74 man personeel.”

Bovendien, vervolgt de directeur-bestuurder, komen de leerlingen uit veel verschillende plaatsen en worden zij met de auto naar school gebracht. Dit alles bij elkaar maakt de kans op besmettingen groter, met als gevolg dat zo ‘n beetje de gehele school dan dicht moet. En om dan weer die online lessen op te pakken leidt alleen maar tot meer gedoe en achterstanden. “En het is zo dat heel veel ouders andere nieuwsbronnen hebben. Die zijn juist angstig voor de opening en menen dat het online les geven prima ging.”

Velseboer zegt dat de Onderwijsinspectie op de hoogte is gebracht van het besluit. Het streven is wel dat de drie schoolgebouwen na de voorjaarsvakantie begin maart weer opengaan.

Uit de krant