Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Maximaal één bezoeker per dag voor patiënten Tergooi

Coronavirus

HILVERSUM - De bezoekregeling in Tergooi wordt vanaf maandag verder aangescherpt. Patiënten mogen dan nog maar maximaal één bezoeker per dag ontvangen.

De aanpassing heeft volgens het ziekenhuis alles te maken met de snelle verspreiding van de Britse variant van het Coronavirus. Bij de triagetent bij de ingang geven bezoekers hun naam door en deze wordt geregistreerd. “Zo kunnen wij bijhouden of een patiënt al bezoek heeft (gehad)”, aldus Tergooi. “Dit doen wij voor de veiligheid van onze patiënten en medewerkers.”

De bezoektijd voor algemene afdelingen wordt verruimd van 14:00 tot 19:00 uur (in plaats van 14.00 tot 17.00 uur) omwille van spreiding bij zowel de triagepost als op de afdelingen. In het uitzonderlijke geval dat een tweede bezoeker mee moet komen, moet deze dat overleggen met de verpleegkundigen op de afdeling. Zij beslissen of dit noodzakelijk is en reiken in dat geval een speciale bezoekerskaart uit, die getoond moet worden bij de triagetent. 

Voor bezoek aan patiënten op de Intensive Care (IC), CCU, Cohortafdeling, Verlos- of Kraamafdeling of Kinderafdeling overlegt het bezoek altijd met het personeel van de afdeling wanneer het bezoek kan langskomen. Wie een patiënt bezoekt moet wel gedurende dat bezoek een mondkapje dragen. 

Meer informatie over de bezoekersregeling in Tergooi, zie HIER.

Uit de krant