Burgemeester Broertjes en GGD-directeur René Stumpel verrichtten maandagmorgen de officiële opening.
Burgemeester Broertjes en GGD-directeur René Stumpel verrichtten maandagmorgen de officiële opening. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

GGD Gooi en Vechtstreek opent tweede vaccinatielocatie van de regio in Hilversum

Coronavirus

HILVERSUM - Mensen met een uitnodiging voor vaccinatie kunnen vanaf vandaag terecht in het nieuwe vaccinatiepaviljoen op het terrein van PontMeyer, tussen de Verlengde Zuiderloswal en de Gijsbrecht van Amstelstraat, in Hilversum. 

Dit is de tweede vaccinatielocatie van de GGD Gooi en Vechtstreek in deze regio. Sinds 15 januari wordt er aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen gevaccineerd. De locatie Hilversum beschikt, net als de locatie Huizen, over acht priklijnen en is zeven dagen per week geopend van 8.00 tot 17.00 uur. 

Dat wordt nog - net als in Huizen - als het wat drukker wordt tot 20.00 uur. Het vaccinatiepaviljoen werd maandag officieel geopend door Pieter Broertjes (burgemeester van Hilversum) en René Stumpel, directeur Publieke Gezondheid GGD Gooi en Vechtstreek.

De GGD en de gemeente Hilversum zijn PontMeyer erg dankbaar voor het beschikbaar stellen van deze centraal gelegen locatie waar zorgvuldig rekening gehouden kan worden met de benodigde veiligheidsmaatregelen. René Stumpel, directeur Publieke Gezondheid GGD Gooi en Vechtstreek: ”Met alle GGD’en bereiden we ons voor om vanaf mei landelijk anderhalf miljoen vaccinaties per week te kunnen verrichten. Vanaf mei verwacht de GGD Gooi en Vechtstreek een vaccinatiecapaciteit te hebben van maximaal 3.600 prikken per dag, conform landelijke planning en gebaseerd op de verwachte hoeveelheid beschikbare vaccins. De prikken worden gezet in Huizen, Hilversum en een derde vaccinatiepaviljoen in het noorden van de regio vanaf mei.”

GGD Gooi en Vechtstreek vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op dit moment zijn zorgmedewerkers en 75-plussers aan de beurt. Mensen krijgen een uitnodiging per post voor de vaccinatie en maken zelf een afspraak via het landelijke telefoonnummer. Bij het maken van de afspraak kunnen zij aangeven op welke locatie ze gevaccineerd willen worden.

Zie ook ‘Indrukwekkend’ vaccinatiepaviljoen open; nu wachten grote hoeveelheden vaccins

Uit de krant