Burgemeester Pieter Broertjes en GGD-directeur René Stumpel bij de opening van de vaccinatielocatie eerder dit jaar.
Burgemeester Pieter Broertjes en GGD-directeur René Stumpel bij de opening van de vaccinatielocatie eerder dit jaar. Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

GGD-vaccinatielocatie in Havenkwartier voorbije dagen druk bezocht

Coronavirus

HILVERSUM Lange rijen stonden er zeker niet, maar de GGD-medewerkers van de vaccinatielocatie op het Hilversumse Havenkwartier verwelkomden dinsdag en woensdag veel meer bezoekers dan de dagen ervoor. 

Vorige week kwamen er vaak maar tien tot vijftien mensen op een dag voor de eerste vaccinatie, maar dinsdag waren dat er al 110 en woensdag rond 15.30 uur stond de teller ook al zeker op 100. Dat zegt woordvoerder Jakolien Schreijenberg van de GGD Gooi en Vechtstreek. Of de drukte een-op-een te herleiden is tot de coronapersconferentie van dinsdagavond is niet helemaal duidelijk. “Maar,” aldus de zegsvrouw, “vermoedelijk heeft het daar wel verband mee. We zien ook hele gezinnen die hem nu samen komen halen.” 

In de regio Gooi en Vechtstreek is 82 procent van de bevolking van 12 jaar en ouder volledig gevaccineerd tegen corona. 84 procent haalde de eerste prik. De Gooise GGD laat verder weten dat het aantal nieuwe coronabesmettingen deze week opnieuw toenan. De afgelopen zeven dagen werden in de regio gemiddeld 48 op de 100.000 inwoners positief getest. De week hiervoor waren dit gemiddeld 29 op de 100.000 mensen. 

Ook het aantal bezoekers aan de twee GGD-teststraten in deze regio nam toe. De afgelopen zeven dagen bezochten gemiddeld 487 mensen per dag de teststraat. De week hiervoor waren dit gemiddeld 392 bezoekers per dag. Het percentage bezoekers van de GGD teststraat met een positieve testuitslag (12,4 procent) is lager dan vorige week (15,8 procent). 

Uit de krant