De teststraat staat nog enkele dagen op het Arenapark.
De teststraat staat nog enkele dagen op het Arenapark. Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

GGD-teststraat in Hilversum verhuist van Arenapark naar Havenkwartier

Coronavirus

HILVERSUM - De coronateststraat van de GGD Gooi en Vechtstreek in Hilversum staat komende woensdag voor het laatst op het Arenapark. Vanaf donderdag kunnen mensen die zich willen laten testen terecht op de Verlengde Zuiderloswal.

Op dit terrein, waar de vaccinatielocatie zich al bevindt, wordt geheel los van het vaccineren een nieuwe teststraat ingericht. Mensen met coronaklachten kunnen hier vanaf 11 november op afspraak terecht voor een coronatest. De nieuwe teststraat aan de Verlengde Zuiderloswal is géén zogenaamde ‘drive-through’, maar bestaat uit portacabins. Dat maakt het voor het personeel en bezoekers tijdens de komende wintermaanden iets meer aangenaam om er te verblijven. 

Daarnaast, aldus woordvoerder Jakilien Schreijenberg, is het praktisch dat de teststraat en vaccinatielocatie naast elkaar staan. Zij benadrukt daarbij wel dat bezoekers die zich willen laten testen of vaccineren niet met elkaar in aanraking komen. Voor beide locaties is een aparte ingang. 

Bezoekers van de teststraat parkeren hun auto (of fiets) op het parkeerterrein naast de portacabins, waarna zij naar binnenlopen voor de test. De verkeersregelaar wijst een parkeerplek aan zo dicht mogelijk bij de testlocatie. De nieuwe testlocatie aan de Verlengde Zuiderloswal is indien nodig uit te breiden naar 1.102 testen per dag. 

Teststraat Huizen
De teststraat in Huizen wordt ook omgebouwd van een drive-through naar portacabins. De teststraat is daarom in de week van 15 november een dag(deel) gesloten. De testen van Huizen worden dan overgenomen door Hilversum. De testlocatie in Huizen is, indien nodig, uit te breiden naar 638 testen per dag.

De teststraten van GGD Gooi en Vechtstreek kunnen alleen bezocht worden op afspraak. Mensen met klachten maken een afspraak via coronatest.nl of via het landelijke nummer 0800-1202. Beide testlocaties zijn zeven dagen in de week geopend tussen 8.30 en 16.30 uur.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief