Eén van de sensoren.
Eén van de sensoren. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversum blijft voorlopig aantal bezoekers centrum met druktemeter tellen

Coronavirus

HILVERSUM - De zogenoemde druktemeter in het centrum van Hilversum blijft voorlopig in bedrijf. “Dit biedt bezoekers, ondernemers en handhavers een hulpmiddel voor een veilig centrumbezoek”, schrijft het college van burgemeester en wethouders (B&W) aan de gemeenteraad. 

In de zomer van vorig jaar besloten B&W deze druktemeter in het centrum van Hilversum in te stellen voor de duur van de coronacrisis. Dit om te voorkomen dat er in tijden van corona te veel mensen zijn. Op verschillende locaties in het centrum zijn zeventien sensoren aangebracht die signalen ontvangen van mobiele telefoons. 

Wie het centrum wil bezoeken kan online zijn hoe druk het er is en of het verstandig is om wel of niet te gaan. “Dit draagt bij aan de veiligheid in het centrum en het veiligheidsgevoel van centrumbezoekers”, schrijven B&W. Vorig jaar ging het centrum van Hilversum - en dan vooral het voorste gedeelte van de Kerkstraat (gezien vanaf de Groest) - op slot vanwege de drukte. 

B&W besloten al voor verlenging van de druktemeter voor de persconferentie van afgelopen vrijdag. Al op 2 november is namelijk door het kabinet opgeroepen meer aandacht te hebben voor de basisregels. “Eén hiervan is dat anderhalve meter tot een ander een veilige afstand is. De druktemeter blijft daarom voorlopig in bedrijf.”

Uit de krant