Wethouder Gerard Kuipers: "Ik doe hierbij dan ook een oproep om van deze regeling gebruik te maken."
Wethouder Gerard Kuipers: "Ik doe hierbij dan ook een oproep om van deze regeling gebruik te maken." Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Geld voor Hilversumse organisaties om kosten controle coronapas te compenseren

Coronavirus

HILVERSUM - Hilversumse ondernemers die extra kosten hebben gemaakt voor de controle op het coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tot eind dit jaar een subsidie aanvragen. Bij elkaar opgeteld ligt er 235.000 euro klaar.

Sinds september 2021 bestaat de plicht om te controleren op een geldig coronatoegangsbewijs op locaties zoals horeca, cultuur en sportaccommodaties. De verplichte controle is bedoeld om de verspreiding van het virus te beperken en de samenleving zoveel mogelijk open te houden. Dat betekent wel dat door deze verplichting op deze locaties extra inzet van ondersteunend personeel en materiaal nodig is.

De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft een budget van 235.000 euro beschikbaar gesteld aan de gemeente om Hilversumse organisaties te compenseren voor de kosten die worden gemaakt voor de controle van de coronatoegangsbewijzen tussen 22 september en 31 december 2021. 

De subsidie bestaat uit een eenmalige tegemoetkoming met een maximum van 2.000 euro per organisatie, zo lang het beschikbare budget niet op is. “We zijn blij dat dit geld door Veiligheidsregio Gooi & Vechtstreek is vrijgemaakt voor iedereen die extra kosten heeft moeten maken om te controleren op geldige coronatoegangsbewijzen”, aldus wethouder Gerard Kuipers (economie). “Ik doe hierbij dan ook een oproep om van deze regeling gebruik te maken, want elke ondersteuning in deze lastige tijd lijkt me zeer welkom.”

Alle Hilversumse organisaties in horeca, kunst en cultuur, sport en evenementen die op grond van de tijdelijke regeling maatregelen Covid-19 verplicht zijn om de coronatoegangsbewijzen te controleren, komen in aanmerking voor een vergoeding van de gemaakte kosten. Aanvragen kan tot en met 31 december 2021 of tot het moment dat het budget op is. Dat kan via hilversum.nl/subsidiecontrolecoronatoegangsbewijs.

Uit de krant