Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Gooi en Vechtstreek tweede op lijst van de meeste nieuwe coronabesmettingen

Coronavirus

HILVERSUM - Hoewel het aantal nieuwe cornabesmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek in ieder geval niet afneemt - de afgelopen zeven dagen gemiddeld 233 op een dag - zijn de zorgen binnen de regionale afdeling van de GGD zeker niet minder geworden. 

In spanning wacht men af wat de feestdagen voor gevolgen hebben. Daarover zal volgende week meer duidelijkheid over zijn, weet ook GGD-woordvoerder Irma Lameris. Nu is in ieder geval duidelijk dat ‘t Gooi en de Vechtstreek na de regio Amsterdam-Amstelland in relatief opzicht het hoogste aantal nieuwe besmettingen telt. 

Een verklaring is er niet, maar het zou goed kunnen -  aldus de zegsvrouw - dat omikron een belangrijke boosdoener is. Deze virusvariant veroorzaakt met name in de hoofdstad veel besmettingen en Gooi en Vechtstreek ligt daar vlakbij. Per 100.000 inwoners worden gemiddeld per dag 105 mensen positief getest. 

In de teststraat van de GGD Gooi en Vechtstreek in Huizen is het iedere dag nog erg druk met gemiddeld 840 testen. Bijna een kwart van de mensen die zich laat testen, krijgt de volgende dag een positieve testuitslag. De afgelopen week is er niemand in deze regio aan het virus overleden. 

Uit de krant