De vaccinatie in Bussum vlak voor de opening eind vorig jaar.
De vaccinatie in Bussum vlak voor de opening eind vorig jaar. Foto: © Bob Awick

Vaccinatielocatie GGD aan de Franse Kampweg wordt testlocatie

Coronavirus

HILVERSUM - De vaccinatielocatie aan de Franse Kampweg in Bussum, waar in het verleden de Hocras zat, is vanaf woensdag een testlocatie. Aanleiding voor de maatregel is dat de vraag naar (booster)prikken daalt en die naar coronatesten blijft toenemen.

Dat meldt de GGD Gooi en Vechtstreek. De vaccinatielocatie in Bussum was bedoeld om zo snel mogelijk zoveel mogelijk boostervaccinaties te zetten. Nu biedt de vaccinatielocatie aan de Verlengde Zuiderloswal in Hilversum volgens de gezondheidsdienst voldoende capaciteit om de rest van de (booster)vaccinaties te zetten. Hier kunnen ook basisscholieren terecht voor een vaccinatie. 

Het gebouw aan de Franse Kampweg in Bussum biedt genoeg ruimte om extra testrijen in te richten en de testcapaciteit opnieuw te vergroten. Daarnaast gaat de tijdelijke testlocatie in de Emmauskerk in Hilversum op 4 februari alweer dicht. Mensen die zich in de regio bij de GGD willen laten testen, kunnen vanaf die datum terecht bij Sijsjesberg in Huizen of aan de Franse Kampweg in Bussum.

Het maken van een testafspraak gaat via coronatest.nl of het landelijk coronatest afsprakennummer van de GGD’en (0800-1202). De afgelopen dagen testte de GGD Gooi en Vechtstreek gemiddeld zo’n 2200 mensen op een dag. Bijna de helft van hen ontving een positieve testuitslag en heeft dus corona. 

Uit de krant

Laatste nieuws

Tekstadvertenties

Meest gelezen