Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Zes coronapatiënten in Tergooi MC: ‘We zijn voorzichtig positief’

Coronavirus

HILVERSUM - Het aantal coronapatiënten in Tergooi MC is de voorbije dagen langzaam gedaald. Op dit moment liggen er nog maar zes coronapatiënten in het Hilversumse ziekenhuis, van wie er geen één op de intensive care ligt. 

Goede en hoopvolle cijfers, erkent woordvoerder Wencke Fassbender. “We zijn voorzichtig positief, maar over een uur kan het weer anders zijn. Het is nog zo pril. Voorlopig veranderen we niks, de maatregelen blijven gelden. Het aantal besmettingen is iedere dag nog zo ontzettend hoog dat we de aparte cohort-afdeling zo ingericht laten.”

Andere reden om voorlopig niks te veranderen is dat nog altijd relatief veel medewerkers van Tergooi MC ziek of in quarantaine thuis zitten. Desondanks is er binnen het ziekenhuis wel een lichte inhaalslag gemaakt op de zorg die door corona niet door kon gaan. Op dit moment zit men binnen Tergooi MC al weer op de 75 procent van alle zorg die langer dan acht weken kan wachten. 

Puzzel moet een keer af zijn
Dit is zeker een stap in de goede richting, erkent de woordvoerder. “Laten we hopen dat het zo aanhoudt en we structureel terug kunnen naar een reguliere bedrijfsvoering. Die puzzel die we elke keer moeten leggen om alles rond te krijgen moet een keer af zijn.” 

Ook positief is Fassbender als het gaat over de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Die bouw schiet namelijk op, zegt zij, en verloopt volgens schema. Donderdag is bovendien het startschot gegeven voor de bouw van de nieuwe parkeergarage. Dit is het laatste gebouw dat wordt gerealiseerd als onderdeel van de nieuwbouw. Ergens halverwege 2023 is de verhuizing naar het nieuwe onderkomen. “Nu kunnen wij zeggen dat wij volgend jaar al verhuizen”, lacht de woordvoerder. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Oekraïense Tonia Verkholiak dagelijks te vinden op Heuvellaan als tolk en docente ‘Ik ben ontzettend dankbaar voor de Hilversummers, voor alles wat ze voor ons doen’ Mensen 24 mei, 11:43
Afbeelding
Scooterrijder gewond bij aanrijding, automobilist rijdt door 112 24 mei, 07:48
Afbeelding
'Als blijkt dat het een succes is, zullen we er zeker een traditie van maken' Genieten van oldtimers tijdens Hilversum on Wheels Cultureel 24 mei, 07:00
Afbeelding
Hilversummer beroofd en bedreigd met wapen na Marktplaatsdeal Politie 23 mei, 16:06
Afbeelding
Verdachte steekpartij in centrum van Hilversum blijft in cel Politie 23 mei, 15:42
Afbeelding
Jubileum voor pastoor Jules Dresmé van de Vituskerk: ‘Zolang als ik me voel zoals nu blijf ik hier’ Mensen 23 mei, 15:00
Afbeelding
Krappe ICT arbeidsmarkt in het Gooi; veel vacatures, weinig geschikte werknemers Bedrijven 23 mei, 14:55
Afbeelding
Talenten Hilversumse danssportstudio Fit by Rox Europees kampioen Cultureel 23 mei, 11:30
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief