Afbeelding
Foto: Nationaal Archief

Lokale film Hilversum bezet en bevrijd trok al duizend bezoekers: ‘Geweldig mooi resultaat’

Coronavirus

HILVERSUM De lokale productie ‘Hilversum Bezet en Bevrijd 1940-1945’, die op 17 april voor het eerst te zien was in Filmtheater Hilversum, heeft inmiddels duizend bezoekers getrokken. 

Corrie de Ruijter werd donderdag in het zonnetje gezet in Filmtheater Hilversum. Ze was de duizendste bezoeker die naar ‘Hilversum Bezet en Bevrijd 1940-1945’ ging. Met bloemen en twee vrijkaarten werd ze onthaald. “De bezoekersaantallen hebben onze verwachtingen overtroffen. Duizend bezoekers voor een lokale film is een geweldig mooi resultaat. Ik ben trots dat het filmtheater de schakel is tussen een belangrijk stuk geschiedenis en de inwoners van Hilversum”, aldus directeur Christian Taal.

‘Hilversum Bezet en Bevrijd, 1940-1945’ is een aangrijpende documentaire die een indrukwekkend beeld geeft van het dagelijkse leven in Hilversum tijdens de Duitse bezetting. Speciale aandacht krijgt de uitbundige wijze waarop de inwoners in mei 1945 hun bevrijders verwelkomen. De film bevat nooit eerder vertoonde filmbeelden, die werden opgenomen door Theo Uden Masman, de oprichter en leider van de bigband The Ramblers. 

De documentaire is nog tot en met 5 mei te zien in Filmtheater Hilversum. Ook is hij te bekijken viastreamingsdienst Picl.


Corrie de Ruijter. - Filmtheater Hilversum

Uit de krant