[Foto's] Mediastad Festival trekt zo'n 4500 bezoekers
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Mediastad Festival trekt zo'n 4500 bezoekers

  Cultureel

HILVERSUM - Het twee dagen durende Mediastad Festival heeft bij elkaar zo'n 4500 belangstellenden getrokken. Dat meldt de gemeente Hilversum. Die vierde zaterdag en zondag dat Hilversum een eeuw lang mediastad is.

Zaterdagavond wisten de radio dj's van 538 ongeveer 2.000 jongeren aan het springen en dansen te krijgen op het Marktplein. Ook in Gooiland klonk de Top 40 van Veronica door de speakers, maar bleef het 40+ publiek mogelijk door het mooie weer thuis. Echt veel interesse was er in ieder geval niet voor.

Zondagochtend waren in alle vroegte de deuren geopend van het Muziekcentrum voor de Omroep (MCO) en stonden om 7.00 uur de eerste gasten voor het bijwonen van de live-uitzending van het radioprogramma Vroege Vogels voor de deur.

Tijdens de uitzending was er ook een optreden van het oudste radio-orkest de Ramblers en zong Joke Bruijs liedjes uit lang vervlogen tijden. In totaal kwamen op de verschillende optredens van de Ramblers en Joke Bruijs en de rondleidingen door het MCO zo'n 450 mensen af.

Niet veel later stroomde het Marktplein rap vol en vermaakten ruim 2.000 kinderen en hun ouders zich de hele dag op het Mediastad Festival. Spelletjes bekend van televisieprogramma's konden uitgeprobeerd worden, zoals de zenuwspiraal en een rodeoride met Harry de Hengst. Nieuwe media was er ook met de Kiddyride van Dropstuff en het filmpjes maken met Scenecs.

Hoogtepunt van de dag waren de doorlopende Meet&Greets en de Media Mile Vossenjacht met Woezel & Pip, Elmo & Koekiemonster en Paw Patrol en zijn vrienden. Rijen dik stonden kinderen geduldig te wachten tot ze het podium op mochten voor een knuffel met een van hun tv-helden.

Mediawethouder Wimar Jaeger opende het evenement. "Honderd jaar Mediastad is hartstikke belangrijk, omdat media deze stad heel veel gebracht heeft en misschien is het nog wel veel belangrijker dat media ons de komende honderd jaar ook veel moet brengen. Dat doen we door de handen in een te slaan en door ons te richten op nieuw talent."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>