Stadsdichter onthult gedicht op gevel eigen school in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Stadsdichter onthult gedicht op gevel eigen school in Hilversum

  Cultureel

HILVERSUM - Het eerste gedicht dat Mieke van Zonneveld als stadsdichter heeft geschreven, heeft een bijzondere plek. 'Ensemble' siert sinds vrijdag de gevel van de International School Hilversum aan de Emmastraat, de school waar Van Zonneveld vroeger op zat en waar ze tegenwoordig zelf lesgeeft.

Van Zonneveld schreef het gevelgedicht met hulp van haar leerlingen. Geheel in de stijl van de International School Hilversum is 'Ensemble' tweetalig. Een groep leerlingen van allerlei leeftijden dacht mee over de vorm van het gevelgedicht. Zij kwamen tijdens de brainstorm met het idee om er een dialoog van te maken. Van Zonneveld: "Zo konden we de tweetaligheid er op een natuurlijke manier in verwerken. Daarnaast komen diversiteit en vrijheid, de kenmerken van onze school, in het gedicht naar voren. Het gaat erover dat je als verschillende mensen uit allerlei culturen samen een groep vormt zonder je eigen identiteit te verliezen."

Cultuurwethouder Wimar Jaeger is verheugd met het eerste gedicht van de stadsdichter. "Gevelpoëzie is bedoeld om mensen even te doen stilstaan bij mooie woorden en hen daarmee te inspireren. 'Ensemble' is daar letterlijk een schoolvoorbeeld van. Ik hoop dat Hilversummers af en toe even de rust pakken om het gedicht te lezen en de betekenis ervan in zich op te nemen."

De Naardense kunstenaar Jeroen Paulussen is verantwoordelijk voor het aanbrengen van het gedicht op de gevel van de International School Hilversum. In opdracht van de gemeente Hilversum schilderde hij ook gedichten op de gevel van de Violenschool en op het woningcomplex aan het Marktplein. 'Ensemble' is het vijfde gedicht in de Hilversumse openbare ruimte.

Mieke van Zonneveld (1989) is dichter, letterkundige en docent Nederlands aan de International School én sinds januari 2018 stadsdichter van Hilversum. In een periode van twee jaar publiceert zij jaarlijks in ieder geval acht gedichten. Daarnaast krijgt Van Zonneveld de opdracht om inwoners – jong en oud – zoveel mogelijk enthousiast te maken voor de dichtkunst en literatuur.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>