Het Goois Jeugd Orkest.
Het Goois Jeugd Orkest. Fotograaf GJO.

Raadhuis Hilversum podium van amateurkunst

Cultureel

HILVERSUM Hilversum staat komende zaterdag in het teken van amateurkunst. Tijdens het festival Iktoon Hilversum laten inwoners hun plaatsgenoten zien waar ze in hun vrije tijd mee bezig zijn; van schilderen, toneel spelen en musiceren tot ballet, films maken en beeldhouwen.

De officiële opening van Iktoon vindt plaats in het Raadhuis, waar stadsdichter Mieke van Zonneveld om 10.30 uur een gedicht voorleest. Hierna volgt een optreden van het Goois Jeugd Orkest onder leiding van cultuurwethouder Wimar Jaeger, die voor deze gelegenheid de baton ter hand neemt.

Daarna is er tot 18.00 uur van alles te zien. Door het hele gebouw tonen ruim dertig amateurkunstorganisaties en -verenigingen hun talenten aan het publiek. De monumentale ruimtes in het raadhuis dienen als achtergrond voor bands, koren, toneelvoorstellingen, dansvoorstellingen, silent disco, beeldende kunsten, films, livestreams, schrijvers- en glasworkshops en nog veel meer amateurkunsten. Salsadansschool Esencia sluit het festival om 17.30 uur af met een salsaworkshop. Toegang tot Iktoon Hilversum op zaterdag 2 juni is gratis.

Ook in de rest van de maand juni speelt amateurkunst een grote rol in Hilversum. Bij veel verenigingen zijn inwoners welkom om te kijken en luisteren naar concerten, uitvoeringen en openbare repetities. Het complete programma, nieuws en meer informatie is te vinden op www.iktoonhilversum.nl.

Het Iktoon-festival is het grootste culturele evenement van Nederland. In juni laten inwoners in meer dan 150 Nederlandse gemeenten zien wat zij doen met hun creativiteit.

Uit de krant