Afbeelding

Tomas Ross bij Hilversum in Gesprek

Cultureel

HILVERSUM - Thrillerschrijver Tomas Ross is komende dinsdag, in de maand van het Spannende Boek, te gast bij Hilversum in Gesprek. Journaliste Cisca Dresselhuys gaat het gesprek met hem aan. De keuzefilm van Ross is 'Tinker Tailor Soldier Spy', deze wordt na het gesprek vertoond.

Ook dit voorjaar lag er weer een nieuwe misdaadroman van Tomas Ross in de winkel: 'Het verdriet van Wilhelmina'. Zoals vaker draait ook zijn recente boek om een lid van het Nederlands Koninklijk Huis. Voor dit boek is hij genomineerd voor de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige spannende roman, een prijs die hij al won in 1987, in 1996 en in 2003.

Tomas Ross schrijft vooral misdaadromans in het genre faction: deels fictie, deels realiteit. Behalve leden van het Koninklijk Huis gebruikt hij allerlei historische gebeurtenissen als thema, zoals de vrijheidsstrijd van de Zuid-Molukkers, de moord op Pim Fortuyn, de nasleep van de Tweede Wereldoorlog en de politionele acties in Indonesië. Ook de Binnenlandse Veiligheidsdienst, waarbij zijn vader Pieter Hogendoorn lang werkzaam was, vormt een regelmatig terugkerend onderwerp in zijn werk.

Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand is er een bijeenkomst in het Filmtheater waarbij iedere maand een andere gast centraal staat.

Om 19.30 uur gaat de bijeenkomst van start met het gesprek met Tomas Ross. Er is ruimte voor vragen uit het publiek. Om 20.30 uur is er een pauze met gelegenheid tot het laten signeren Ross' boeken en om 21.00 uur gaat het programma verder met de vertoning van 'Tinker Tailor Soldier Spy'.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via www.filmtheaterhilversum of te reserveren via (035) 623 5466.

Uit de krant