Ook vorig jaar wist de dansschool Gooiland vier keer helemaal vol te krijgen.
Ook vorig jaar wist de dansschool Gooiland vier keer helemaal vol te krijgen. Foto: Fit by Rox

Fit by Rox trekt volle theaterzalen met dansshow

Cultureel

HILVERSUM - Wat grote namen in de theaterwereld niet eens één keer lukt, doet Fit by Rox wel. De Hilversumse dansstudio weet maar liefst vier maal iedere stoel van Theater Gooiland te vullen. Daar is eigenares Roxanne Cools heel trots op.

Zaterdag 16 en zondag 17 juni is het dan zover. Zo'n duizend leerlingen van Fit by Rox verschijnen op de bühne. De dansstudio's aan het Achterom worden verruild voor het grote podium aan de Emmastraat. De jongste is 2,5 jaar en de oudste die haar kunsten vertoont is zestig.

Voor de dansers is het een mooie testcase om te laten zien wat zij in hun mars hebben en tegelijkertijd podiumervaring op te doen. "Dansen en optreden is eigenlijk inherent. Die ervaring vind ik voor mijn leerlingen belangrijk. Dat geeft ook een enorme boost. Maanden later hebben ze het er nog over. Het is ook nogal wat om vier keer voor bijna achthonderd man te performen", meldt de onderneemster.

'Films' is het thema van de dansshow. Film en -muziek zijn voor Cools een inspiratiebron. Zij heeft de show helemaal uitgeschreven. In deze voorstelling komen alle dansstijlen die Fit by Rox geeft voorbij: van hiphop tot klassiek ballet en van streetdance en modern tot aan jazz.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant