Afbeelding
Foto: Zilveren Kei 2018

Inschrijving Zilveren Kei 2018 geopend

Cultureel

HILVERSUM - Jongeren tussen 14 en 18 jaar kunnen zich weer inschrijven voor deelname aan de Zilveren Kei 2018. De stimuleringsprijs wordt jaarlijks uitgereikt om beeldende kunst onder jongeren in regio Gooi- en Vechtstreek een extra impuls te geven.

Dit jaar wordt de Zilveren Kei georganiseerd door Grafisch Atelier Hilversum in samenwerking met Kunstenaarsgalerie GSA. Doel is om middelbare scholieren een podium te geven om creativiteit in de beeldende kunst te ontplooien en talent te ontdekken. Alle vormen van beeldende kunst zijn toegestaan. Gedacht kan worden aan traditionele vormen van kunst zoals schilderijen, tekeningen, grafiek, ruimtelijke beelden, textiele werkvormen of fotografie.

Maar ook meer hedendaagse vormen van kunst zijn denkbaar zoals film, beeldbewerking, interactieve kunst en animatie. Ook kunst in relatie tot techniek of natuurkunde is mogelijk als deelgenomen wordt aan de Zilveren Kei in een groep.

Op 6 oktober beoordeelt de nominatiecommissie de inzendingen. De finalisten tonen hun werk in een expositie die in november 2018 plaatsvindt. Er wordt een juryprijs en een publieksprijs uitgereikt voor het werk met de meeste stemmen. Inschrijven kan tot 5 oktober via de website www.zilverenkei.nl.

Uit de krant