Feesten na flinke update in Filmtheater Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Personeel en vrijwilligers zijn de afgelopen week druk bezig geweest in Filmtheater Hilversum zoals de vervanging van alle stoelen.
Personeel en vrijwilligers zijn de afgelopen week druk bezig geweest in Filmtheater Hilversum zoals de vervanging van alle stoelen. (Foto: Bastiaan Miché)

Feesten na flinke update in Filmtheater Hilversum

  Cultureel

HILVERSUM Het jaar 2018 is een bijzonder jaar voor Filmtheater Hilversum. Veertig jaar geleden werd de culturele instelling opgericht en daar komt bij dat zij alweer tien jaar is gehuisvest op het Herenplein. Nu heeft het filmtheater een flinke update gehad, zoals Luc Freijer van Programmering, Marketing en Publiciteit zegt. Dat wordt dit weekend gevierd.

In een week tijd is er heel wat werk verstouwd. Afgelopen donderdag gingen de deuren van het pand aan het Herenplein dicht, want de vervangers voor alle 250 stoelen, verspreid over drie zalen, stonden klaar. Daarnaast liggen er nieuwe tapijten in de filmzalen en in de foyer en beschikt het filmtheater nu ook over een nieuw kassasysteem. Het was een flinke investering. Dat heeft zo'n 60.000 euro gekost. Via een crowdfundingactie alias stoelendanscampagne is zo'n 35.000 euro opgehaald.

Logistiek
Maar het was ook een logistieke opgave. "We wilden de vervanging koppelen aan het nieuwe kassasysteem. Dat hebben we vorig jaar al gepland en gezien het mooie weer, waarin weinig mensen naar de film gaan, had dat niet beter gekund", aldus Freijer.

Proefzitten
Vanavond - donderdag 5 juli - gaan de deuren weer open. Vanaf 16.00 uur kunnen belangstellenden langskomen om de nieuwe stoelen te zien en om er even in te zitten. Het filmtheater doet dat om proef te draaien. De aanwezigen kunnen gratis plaatsnemen en kijken naar 'The Mercy' met Colin Firth in de hoofdrol. Om 18.00 uur gaat het filmtheater dan echt open.

Stoelendans
Zaterdag en zondag viert het filmtheater feest. Tijdens het (her)openingsweekend staan er stoelendansen op het programma. Zaterdag, om 10.30 en 17.00 uur, staan er veertig stoelen op het plein voor de volwassenen klaar. De winnaar pakt een gouden Cinnevillepas (twee maanden gratis films kijken) en om 14.00 uur staat er één op het menu voor de kinderen. Daarnaast zijn er acht voorpremières, films die pas in augustus in de bioscoop komen. Alle bezoekers kunnen sowieso rekenen op een gratis drankje.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>