Met veel enthousiasme gingen dinsdag de kinderen van NSO Toppie op ontdekkingstocht.
Met veel enthousiasme gingen dinsdag de kinderen van NSO Toppie op ontdekkingstocht. Foto: Bastiaan Miché

Jongeren speuren over landgoed Zonnestraal

Cultureel

HILVERSUM Op een speelse manier meer te weten komen over de geschiedenis van Zonnestraal. Dat is het idee achter de speurtocht die ontwikkeld is voor kinderen. Dinsdag hebben de eerste jongeren kennisgemaakt met de wetenswaardige puzzeltocht over het landgoed in het Loosdrechtse Bos.

Dit jaar bestaat het voormalig sanatorium negentig jaar. Rondom deze mijlpaal worden tal van activiteiten verzorgd, waaronder diverse lezingen en geocaching. De speurtocht, die dinsdagmiddag door wethouder Jan Kastje (Monumenten, Natuur en Groen) is geopend, is de nieuwste activiteit. Speciaal voor de jeugd. 

Tijdens de speurtocht, die individueel te doen is, leren de jongeren bijvoorbeeld over de gebouwen van architect Jan Duiker, maar komen ze ook qua natuur op het landgoed meer te weten. Zo moeten zij de wespen op de wespenheuvel zien te vinden en lekker rennen op het complex.

De speurtocht is op een drietal locaties in Hilversum at te halen: Brasserie Zonnestraal, Bibliotheek Hilversum aan de 's-Gravelandseweg en het stadskantoor aan de Oude Enghweg.

Uit de krant