[foto's] Steeds meer bekendheid voor Wonderfeel
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Even het programma bekijken op een zitzak.
Even het programma bekijken op een zitzak. (Foto: Bastiaan Miché)
foto's

Steeds meer bekendheid voor Wonderfeel

  Cultureel

'S-GRAVELAND - Wonderfeel krijgt meer naam. Steeds meer mensen weten het klassieke festival in de buitenlucht te vinden. Zo'n 8.500 bezoekers passeerden tijdens de laatste editie de toegangspoorten. "Dat gaan er alleen nog maar meer worden", laat Eric van der Want weten.

De Hilversummer, die sinds begin juni afscheid heeft genomen als wethouder, is adviseur van het driedaagse festival. Landgoed Schaep en Burgh in 's-Graveland kon vrijdag tot en met zondag rekenen op meer bezoekers dan de vorige drie edities. Steeds meer mensen weten van het festival af. "Ik was van de week even in het raadhuis en daar hoorde ik ze praten over Wonderfeel. Voorheen wisten niet veel mensen af van het festival, maar nu gaat het heel snel."

Topmusici uit binnen- en buitenland - zo'n 350 - verschenen dit weekend op een van de zeven podia. Klassieke muziek overheerste, maar er was ook ruimte voor jazz, wereld- en popmuziek. Daarnaast traden dichters op, waren er dansvoorstellingen, lezingen en kinderactiviteiten om zo het driedaagse evenement laagdrempelig te maken.

Georges Mutsaerts, directeur van Wonderfeel, bevestigt dat het festival meer en meer ontdekt wordt. Qua bezoekersaantallen zit er nog wel wat rek in. Om groei is het niet te doen, merkt Mutsaerts op. De formule van het festival wil hij bewaken. Een breed en aantrekkelijk aanbod van musici en andere artiesten vindt hij belangrijker.

Voor de adviseur van Wonderfeel, Van der Want,  is het regionale evenement - de meeste bezoekers komen tegenwoordig uit Hilversum - het perfecte moment om de zomer mee te beginnen. "Ik blijf er voor thuis. Voor mij begint de vakantie daar. Het is je drie dagen lang onderdompelen in een andere sfeer", meldt Van der Want.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>