Expositie Beelden op Syp in tuin Sypesteyn
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Beelden op Syp

Expositie Beelden op Syp in tuin Sypesteyn

  Cultureel

LOOSDRECHT - 'Beelden op Syp' is een bijzondere presentatie van beelden in de historische tuin van Kasteel-Musum Sypesteyn aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 150. De expositie is tussen 18 augustus en 30 september -  van dinsdag tot en met zondag tussen 10.30 en 17.30 uur - te bewonderen. 

Deze kunstenaars gebruiken verschillende materialen en hun beelden staan op plaatsen in de tuin die zij zelf gekozen hebben. Voor Peter van den Akker vormen verhoudingen tussen mensen, verschuivingen in wereldculturen en veranderingen in techniek, architectuur, natuur en mensbeeld vormen zijn inspiratiebronnen. Het zijn allemaal beelden en sferen die naast en met elkaar bestaan. Zijn werk omvat vele technieken in verschillende materialen. 

Met een drieluik geeft Dorothé Arts in de kasteeltuin op eigen wijze commentaar op de relatie mens-natuur. Haar drie beelden zijn gemaakt van hout en huishoudfolie met als (letterlijk) hoogtepunt een in plastic verpakte dode boom. Natuurlijke processen zoals groei, woekering en verval zijn de inspiratiebron voor haar werk. Michiel Deylius toont abstract werk rondom het thema Huid. Daarnaast laat hij in een aantal schalen zijn vakmanschap als letterhakker zien. In een deel zijn autonome werk speelt vormgeving met letters evenzeer een rol; daarin zoekt hij voortdurend naar nieuwe toepassingen van de hand gehakte letter.

Voor Jolanda Drukker Murray is de mens een belangrijke inspiratiebron. Tijdens Beelden op Syp laat zij een serie beelden van bekende historische vrouwen zien: Bonnie (van Clyde), Anna Pavord (tulpenmania), Justitia (gebonden aan de wet), Diana (godin van de jacht) en Qiu Jin (dichter en zwaardvrouw). Marin Hondebrink over haar werk: "Materialen die snel van staat kunnen veranderen zijn het begin van mijn proces. Als een soort chemicus ga ik te werk. Mijn uitvindingen komen terecht in abstracte schilderijen en sculpturen waar huid letterlijk-en figuurlijk het thema is." 

De getoonde beelden van René Vlasblom zijn sierlijke composities geïnspireerd op relaties tussen individuen. Rijke vormverschijningen van dialogen tussen karakters die elkaar ontmoeten in de liefde. Door de vertaling in lijnen van weerbarstig RVS lijken ze te dansen in de omgeving. Uit de huidige abstracte themareeks "Stromingen en rimpelingen" van Anneke Wessels toont zij drie waterlandschappen in natuursteen met als inspiratiebron De Lek en uiterwaarden. Ook te zien is een beeld uit haar vorige abstracte reeks "Binnenstebuiten" en een gestileerde tors uit de figuratieve reeks "Torsen en vrouwfragmenten".


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>