Vol Dudokpark geniet van openluchtfilm
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Vol Dudokpark geniet van openluchtfilm

  Cultureel

HILVERSUM - "Dudokpark blijft toch een prachtige locatie voor de geweldige openluchtfilm; wat een sfeertje. Dank daarvoor!" Het is een van de vele reacties op Facebook na afloop van de openluchtvoorstelling van Filmtheater Hilversum zaterdagavond in het park voor het Hilversumse raadhuis. 

Het was alweer de zeventiende keer dat er in het park tijdens de derde zaterdag van augustus een film werd vertoond. Dit keer konden de liefhebbers genieten van de toegankelijke tragikomedie 'Tulipani', over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp van 1953 nooit meer natte voeten wil en naar Zuid-Italië fietst om een nieuw bestaan op te bouwen.

Vanwege aangescherpte veiligheidseisen was het evenement vorig jaar niet doorgegaan. Om die reden waren er nu door leden van Altius getrokken witte lijnen waarmee werd aangegeven waar de bezoekers konden zitten. "Vooraf vroegen we ons wel af of mensen die lijnen zouden pikken", vertelt woordvoerder Nienke Wulder van het Filmtheater. "Maar achteraf was het juist heel prettig. Hierdoor ontstond juist een fijne loopparade, waardoor mensen bijvoorbeeld gemakkelijk het toilet konden bereiken."

Het dit jaar 40 jaar oude filmtheater, dit jaar ook tien jaar gevestigd aan het Herenplein, viert binnenkort weer feest. Donderdag 30 en vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september tovert het filmtheater het Herenplein om in een openluchtbioscoop met iedere avond een voorpremière van een gloednieuwe film uit het nieuwe filmseizoen die nog niet eerder te zien was.

Het filmtheater vertoont dan de muziekdocumentaire 'Maria by Callas' (30 augustus), 'The Children Act' met Emma Thompson (31 augustus) en 'Todos lo saben' met Javier Bardem en Penélope Cruz  (1 september). Kaarten kost 7,50 euro per stuk, inclusief consumptie. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>