'Ilse de Lange kwam wel mooi via Hilversumse Hebbes-deurtje binnen'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Hebbes Casting-eigenaar Wouter K achter de knoppen van de beroemde mengtafel in de Wisseloord Studios.
Hebbes Casting-eigenaar Wouter K achter de knoppen van de beroemde mengtafel in de Wisseloord Studios. (Foto: Bastiaan Miché)

'Ilse de Lange kwam wel mooi via Hilversumse Hebbes-deurtje binnen'

  Cultureel

HILVERSUM - "Die achternaam van jou, die kan echt niet. We maken er Wouter K van, ja, zonder punt achter de 'K'. Wat vind je daarvan?" vroeg Lex Harding toen Hilversummer Wouter K(irchjunger) meer dan vijfendertig jaar geleden als 'De jongste dj van Nederland' bij De Nederlandse Top40 wekelijks de Radio Rebus insprak.

Hij grijnst als hij eraan terugdenkt. In zijn kantoor in de Wisseloord Studio's boomt hij ontspannen over de comeback van vinyl, Hebbes Casting en zijn eeuwige liefde voor het 'dorp' Hilversum. Of hij zelf ooit figurant was? Bulderende lach. Nou en of. "Ik was kluisbewaker bij de Staatsloterijshow en regelmatig speelde ik een crimineel in het programma Tros Opgelicht."

Mag geen naam hebben. Nee, Ilse de Lange, die heeft hij via Hebbes aan de tv-camera's laten wennen. "Ik kreeg een telefoontje van de platenmaatschappij; ze hadden een zangeresje uit Almelo dat een cd in Memphis zou gaan opnemen. Of ik haar kon helpen." Wouter K zette haar in de backing vocals van Anita Meijer, Piet Veerman en Corry Konings. "Kun je het je voorstellen? Ze is nu een wereldster, maar wel mooi via het Hebbes-deurtje binnengekomen. Qua tv dan." Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Jandino en Tooske.

Moeiteloos lepelt hij verhalen van vroeger op. Op zijn twaalfde dus aan de slag bij Lex Harding en daarnaast flanste hij een popblaadje in elkaar, Music Stars. "Dat ik dan weer mocht laten stencilen bij mijn vader die bij de krant werkte. De oplage was twintig stuks en al snel kreeg ik abonnees. Frank Boeijen was een van hen. Betaalde er tien gulden voor."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>