Bosjesfestival op Zonnestraal blijft lief feestje
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Bosjesfestival op Zonnestraal blijft lief feestje

  Cultureel

HILVERSUM - Droog bleef het niet tijdens de veertiende editie van het jaarlijkse Bosjesfestival. De bezoekers van het opnieuw razendsnel uitverkochte evenement hadden daar weinig problemen mee. Op Landgoed Zonnestraal was het gewoon weer genieten geblazen.

Vrijdagavond waren er muziekoptredens van Supermoon, Sabine & The Black Lumberjacks en Ongeremd. Cabaret of stand-up comedie was er door Fabian Franciscus, Carly Baker, Lonneke Dort en Vincent Geers. 

Zaterdagmiddag voor de kinderen (Kinderbosjes) was er onder meer Drumdrumdrum.nl (foto). Ook Lotte Middendorp en Mark van Vliet gaven een voorstelling. Dat aantal van drie artiesten lijkt wel weinig, maar de praktijk wijst uit - aldus de orgisatie - dat de kinderen al blij zijn om in het bos te wezen en aan een paar optredens voldoende hebben. Zaterdagavond traden nog op The Zebra Street Band, De Hooter Tooter Band, Sam Kissajukian, Kik Schippers en Paulien Cornelisse. 

Tekst gaat hieronder verder.

Wie interesse heeft in een kaartje voor het Bosjesfestival moet er ieder jaar snel bij zijn. De bij elkaar opgeteld 2600 zijn binnen enkele uren zeker verkocht. Mensen zijn vrij om een bedrag te storten, maar bij minder dan 10.000 euro aan kaartenopbrengst gaat het feest niet door. Dat leidde twee jaar terug nog tot een noodoproep door de organisatie, maar dit jaar was het benodigde bedrag snel binnen. "Er zijn mensen die al kaartjes hebben maar vervolgens alsnog doneren", lacht woordvoerder Edo Berger van het Bosjesfestival. 

Hij geeft toe dat gezien de enorme populariteit het verleidelijk is om te groeien met het evenement. "Het kost ook meer moeite om het klein te houden. Er zou makkelijk nog een podium of dagje extra bij  kunnen. Aan de andere kant hebben we wel een team dat dan weer extra vakantiedagen op moet nemen. En nu is het nog steeds een lief feestje. (lachend, red.) En dat bewaken we met ons leven."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>