Proeverij 2016
Proeverij 2016 Foto: Bert de Bruin

Zeventien Gooise koren zaterdag in MCO

Cultureel

HILVERSUM - Gratis meezingen in een Goois koor. Dat kan komende zaterdagmiddag in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum tijdens de vijfde editie van de 'Proeverij van Gooise koren'.

Zeventien koren zijn tussen 12.00 en 16.00 uur van de partij. Zij willen op deze manier hun ledenbestand vergroten en daarnaast 'proeven' bij elkaar.

Initiatiefnemer de Stichting Amateurkoor startte met de Proeverij in 2010 en sindsdien is het een tweejaarlijks terugkerend fenomeen in Hilversum. Voor koren is het een mooie start van het nieuwe zangseizoen. En voor mensen die graag bij een koor willen gaan zingen, is het een hele handige manier om koren in de regio te vergelijken.

De bezoeker krijgt bij binnenkomst een programma waarop de minirepetities en wat beknopte koorinformatie vermeld staan. In één middag kan men zeven koren bezoeken. De toegang is gratis. Het Gooi kent in totaal meer dan 140 koren en is landelijk gezien een actieve regio op het gebied van koorzang. Kijk ook op www.amateurkoor.nl.

Uit de krant