Houd de gang erin. Dat is de oproep van zes verschillende organisaties aan de betrokken partijen.
Houd de gang erin. Dat is de oproep van zes verschillende organisaties aan de betrokken partijen. Foto: Bastiaan Miché

Ontwikkeling Kerkbrink moet boven aan alle agenda's staan

Cultureel

HILVERSUM - Met het aflopen van diverse huurcontracten op en rond de Kerkbrink moet iedereen alert zijn, zeker omdat de opknapplannen voor dit plein dreigen te verstoffen. Verzilver de kansen, is de oproep van centrummanager Kjeld Vosjan aan de betrokken partijen. "Dit is belangrijk voor de doorontwikkeling van Hilversum Mediastad."

Vosjan kwam eind vorige week met een brandbrief. Dat deed hij namens een aantal grote partijen in Hilversum: Stichting Centrum Hilversum, Stichting Hilversum Marketing, Stichting Uitgaan Hilversum, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Mediapark Management en Stichting Omroep Muziek.

Hun boodschap is klip-en-klaar: houd de gang erin. "Er liggen op de korte termijn stevige kansen om dit deel van het centrum te versterken en hiermee de positieve ontwikkeling in de rest van het centrum een vervolg te geven: meer beleving, meer bezoekers en meer (economische) dynamiek", zo tekent Vosjan op. "Maar we lopen het risico het momentum te verliezen om kansen te verzilveren. Dan vallen we stil, terwijl er nu de mogelijkheid is om een grote sprong vooruit te maken. Een sprong die Hilversum spannender maakt, die ontmoeting tussen mensen stimuleert en Hilversum meer profiel geeft."
 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant