Joke Bruijs en The Ramblers in Gooiland
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Concert van de Ramblers met zang van Joke Bruijs en Dick Rienstra.
Concert van de Ramblers met zang van Joke Bruijs en Dick Rienstra. (Foto: Ronald Speijer)

Joke Bruijs en The Ramblers in Gooiland

  Cultureel

HILVERSUM - Ze treden op op zondagmiddag, 'omdat onze doelgroep dat prettig vindt', zegt Joke Bruijs een paar dagen voor haar concert van komende zondagmiddag om 14.30 uur samen met The Ramblers in Theater Gooiland. 

De muzikale show maakt deel uit van een nieuwe theatertour met voorstellingen door het hele land van dit fameuze voormalige Vara radio-orkest en de zangeres en actrice Joke Bruijs. Dick Rienstra is de vaste zanger van The Ramblers.

De concertreeks volgt op de succesvolle theatertour met close harmony-kwartet Sisters waarmee het 90-jarig bestaan van de band uitbundig werd gevierd. Als toen één ding onomstotelijk kon worden vastgesteld dan was het wel dat de liefde van het publiek voor dit destijds zo ongelooflijk populaire radio-orkest nog lang niet gedoofd is.

Tijdens een gezamenlijk optreden van Joke Bruijs en The Ramblers in Aalsmeer opperde orkestleider Cees Kranenburg het idee voor een nieuwe theatertour met de zangeres. De 90-jarige Ramblers hadden zojuist hun jubileumtournee met veel succes afgesloten.

Bij Bruijs, ook al jubilerend wegens haar 50-jarige succesloopbaan als zangeres of eigenlijk als all round artieste, viel het voorstel van Cees Kranenburg in zeer goede aarde. "Ik was ooit als 15-jarig grietje begonnen bij het Vara Dansorkest onder leiding van Charlie Nederpelt. Dat orkest was destijds min of meer de voortzetting van The Ramblers. De vader van Cees, Kees Kranenburg senior, speelde daarin. Ik werd aangesteld als hun vaste zangeres. Ik zat nota bene nog op de middelbare school. Je zult begrijpen dat die dierbare herinnering in zijn volle omvang terugkeert door deze nieuwe theatertour. Ik ben er dan ook ontzettend blij mee".

Het plan kreeg in korte tijd vorm. Dat kwam door de inspanningen van het boekingskantoor MBN Producties van Marc de Bruin en Froukje Kits, die al eerder betrokken waren bij de reeks jubileumconcerten. "Het wordt een feest van herkenning voor onze doelgroep", aldus Bruijs. "Ik zing met Dick Rientstra, de vaste zanger van The Ramblers, een aantal duetten, maar ik doe natuurlijk ook veel solowerk. Het wordt een combinatie van mooie Nederlandse liedjes en 'The Great American Songbook'."

Cees Kraneburg vult aan: "Natuurlijk spelen we melodieën uit de beroemde nalatenschap van The Ramblers. Dan moet je denken aan 'Wie is Loesje, Meneer de Baron is niet thuis en Veel mooier dan het mooiste schilderij. En Joke schittert met onder meer in Diep in mijn hart, Hit the road Jack en Smile. Met Dick Rienstra zingt ze prachtige duetten als Weet je nog wel die avond in de regen en Baby it's cold outside."

Het concert is zondag 18 november om 14.30 uur. Kijk hier voor kaarten (voor 28,25 of 26,25 euro).


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>