Nieuwe aanwinst Begraafplaats St. Barbara
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Nieuwe aanwinst Begraafplaats St. Barbara

  Cultureel

HILVERSUM - Met man en macht is gewerkt om op tijd klaar te zijn voor het eeuwfeest. Op een paar kleine afrondingszaken na is de klus af. Het stichtingbestuur van Begraafplaats St. Barbara en de bezoekers zijn tevreden met het langs-de-weg-kapelletje op het terrein.

Het is vrijdag aan het einde van de ochtend goed toeven op de begraafplaats aan de Nieuwlandseweg. De zon schijnt voor deze tijd van het jaar lekker. Bij de entree staat een grote, witte feesttent. Even hiervoor is de Allerzielenviering, die in het teken stond van de honderdste verjaardag van de katholieke begraafplaats, gehouden.

Binnen is het rustig. De drukte heeft zich verplaatst naar een andere plek op het terrein. Met een witte kaars in de hand vertrekken de aanwezigen richting het nieuwe kapelletje. Het gezang verderop op de begraafplaats gidst de mensen naar de juiste locatie.

Onder grote belangstelling wijdt pastoor Jules Dresmé, tevens voorzitter van de Stichting Begraafplaats St. Barbara, de nieuwste aanwinst in. Binnen een mum van tijd staan er al diverse kaarsen in het kapelletje. Als de grote stoet vertrokken is, druppelen nog de nodige bezoekers langs. Zij nemen het gebouwtje grondig in zich op en leggen het vast met hun camera.

"Het is een bijzondere dag", blikt Dresmé direct terug. Daarmee verwijst de pastoor naar het eeuwfeest. Vrijdag is uitgebreid stilgestaan bij de bereikte mijlpaal: op 28 oktober bestond de begraafplaats honderd jaar. Dat gebeurde tijdens de goedbezochte Allerzielendienst. 

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>