Theater Totaal binnenkort ook te bewonderen in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
In Nieuwegein speelt het gezelschap onder meer een voorstelling van Shakespeare.
In Nieuwegein speelt het gezelschap onder meer een voorstelling van Shakespeare. (Foto: CeArt)

Theater Totaal binnenkort ook te bewonderen in Hilversum

  Cultureel

HILVERSUM - Theater Totaal start binnenkort in Hilversum. De dagbesteding voor artiesten met een verstandelijke beperking is al een succes in Nieuwegein. "Het is een vak waarin je je ontwikkelt en we zijn zeker niet een hobbyclubje", verzekert artistiek leider Elma ten Boekel van Theater Totaal.

Het is een paar dagen voor de - zeg maar - open dag komende zaterdag in Theater Santbergen aan de Noorderweg. Bij wijze van kennismaking speelt het gezelschap de voorstelling 'Assepoester, maar dan woester'.

Theater Totaal is de werkplek voor talentvolle muzikanten en acteurs met een matige tot lichte verstandelijke beperking en is inmiddels twintig jaar actief in Nieuwegein. Hilversum is de tweede plaats waar Ten Boekel - net als in Nieuwegein - hoopt een nieuwe werkplaats te realiseren. Zij benadrukt dat er wordt gewerkt met mensen/docenten die komen vanuit de kunst vakopleiding. "We benaderen dit vanuit ons vak. Zie het als de Hogeschool voor de Kunsten voor mensen met een beperking."

Met de vestiging in Hilversum wil Theater Totaal ook mensen met een verstandelijke beperking uit de regio Eemland de kans geven om het theatervak te leren. De artiesten van Theater Totaal krijgen theaterles en werken toe naar voorstellingen die het gezelschap op verschillende plekken speelt. De artiesten treden op in theaters, op scholen en op symposia. Door hun dagbesteding bij Theater Totaal kunnen de artiesten hun talent ontwikkelen en aan de buitenwereld laten zien.

De voorstelling zaterdag begint om 14.00 uur, toegang gratis. Na afloop kunnen belangstellenden een proefles volgen om te kijken of dagbesteding bij Theater Totaal iets voor hen is. Aanmelden is gewenst: theatertotaal@amerpoort.nl. Vanaf januari is Theater Totaal elke woensdag in Theater Santbergen aan de Noorderweg 2.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>