Wordt het NH Gooi of Gooi TV?
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Burgemeester Broertjes in gesprek met NH Gooi.
Burgemeester Broertjes in gesprek met NH Gooi. (Foto: Bastiaan Miché)

Wordt het NH Gooi of Gooi TV?

  Cultureel

HILVERSUM - Hilversum is al een eeuw lang - althans, dat beweert de gemeente zelf - dé mediastad. Het is echter nog steeds niet gelukt om een goed functionerende lokale omroep te realiseren. Nu zijn er twee partijen die zich voor de komende vijf jaar dé lokale omroep van Hilversum willen noemen en (niet onbelangrijk) de daarbij behorende subsidie willen ontvangen: NH Gooi en Gooi TV. Donderdagavond mag de Hilversumse politiek een voorkeur aangeven.

Hoe zat het ook alweer? Vijf jaar terug kreeg Stichting RTi Hilversum de licentie. Vervolgens ontstond er binnen deze lokale omroep een hoop onrust en kwamen er wisselingen binnen het bestuur. Vervolgens ging RTi samenwerken met 6FM uit Huizen en later werd de samenwerking uitgebreid naar NH (voorheen RTVNH). Vijf maanden terug resulteerde dit in een naamswijziging en sindsdien wordt er uitgezonden onder de naam NH Gooi.

De uitzendlicentie van NH Gooi verloopt op 16 februari volgend jaar. Voor de komende vijf jaar heeft het een nieuwe aanvraag gedaan bij het Commissariaat voor de Media. Gooi TV, dat al de lokale omroep is in Gooise Meren en Wijdemeren en nu al iedere twee weken (in samenwerking met deze krant) het gesprek met burgemeester Pieter Broertjes uitzendt, wil echter ook Hilversum in en heeft eveneens een aanvraag gedaan. Omdat er maar één licentie is, moet de politiek een keuze maken. Pogingen van de gemeente tot een fusie tussen beide omroepen liepen namelijk op niets uit.

Het college van burgemeester en wethouders (B en W) heeft al een keuze gemaakt: NH Gooi is de gelukkige. Op tien beoordelingscriteria scoort NH Gooi namelijk zeven keer een voldoende tegenover Gooi TV slechts vier keer. Zo krijgt NH Gooi een voldoende als het gaat om de technische kwaliteit (scherpte beeld, verstaanbaarheid geluid) en Gooi TV niet.

Ander verschil tussen beide partijen is dat bij NH Gooi vrijwilligers wél voldoende mogelijkheden krijgen om mee te doen en bij Gooi TV, aldus B en W, niet. Bovendien spreken uit het plan van NH Gooi meer uitgebreide leermogelijkheden. Verder scoort NH Gooi hoger als het gaat om de inzet van meerdere distributiekanalen en scoort het punten met de ontwikkeling van de NH Nieuws-app.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>