Afbeelding
Foto's: Maarten J Eykman

Huiskamerfestival Gluren bij de Buren ook in Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Gluren bij de Buren komt volgend jaar opnieuw naar Hilversum. De mediastad is één van de 23 steden waar het grootste huiskamerfestival van Nederland op 10 februari plaatsvindt. Inschrijven als artiest of gastheer/gastvrouw van een huiskamer kan hier nog tot 30 november.

Gluren bij de Buren strijkt in 2019 neer in kleine gemeenten als Bloemendaal en Nieuwegein tot grote steden als Den Haag, Haarlem en Utrecht. Bij Gluren bij de Buren komen buurtbewoners bij elkaar op de koffie om samen te genieten van zo'n 1.200 intieme optredens verzorgd door 4.800 lokale podiumkunstenaars.

Dirkjan van Oord, initiatiefnemer van Gluren bij de Buren: "Het concept is simpel: elke huiskamereigenaar is een dagje directeur van zijn of haar eigen poppodium of mini-schouwburg waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Elke artiest speelt tussen 12.00 en 17.00 uur drie keer de vloer plat met een optreden van 30 minuten. We hebben nog ruimte voor zowel huiskamers als artiesten. Van smartlap tot jazz en van kindertheater tot poëzie. Alles kan en alles mag. Natuurlijk is het voor artiesten ook mogelijk om in hun eigen huiskamer een optreden te verzorgen."

Uit de krant