Santa Run met start en finish op het Marktplein
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ook de allerjongsten zijn weer meer dan welkom.
Ook de allerjongsten zijn weer meer dan welkom. (Archieffoto: Bastiaan Miché)

Santa Run met start en finish op het Marktplein

  Cultureel

HILVERSUM - Het begon ooit kleinschalig een paar jaar terug op het Keiplein, vervolgens was het al iets grootser van opzet toen het toneel zich verplaatste naar de Kerkbrink en dit jaar is de Santa Run in Hilversum helemaal een schitterende happening. Het Marktplein is namelijk de start en finish van het drie kilometer lange parcours.

Op die manier kunnen er meer mensen meedoen aan het ludieke winterevenement en is het allemaal wat minder krap dan bijvoorbeeld op de Kerkbrink, beseft ook mede-organisator Louran van Keulen, bekend van hardloopwinkel Run2Day. Daar kunnen deelnemers ook vooraf het kerstmannenpak ophalen.

De start is zaterdag 15 december om 16.00 uur. Op die manier rennen de kerstmannen tussen het winkelend publiek door. Dat moet natuurlijk weer leiden tot de nodige gekkigheid. Het startschot wordt gedaan door burgemeester Pieter Broertjes. Het parcours gaat vanaf het Marktplein onder meer over de Groest, Leeuwenstraat, Spoorstraat, Veerstraat, Kerkbrink, Noordse Bosje, Kerkstraat, Zeedijk, Herenstraat en Groest naar het eindpunt.

De organisatie gaat uit van pakweg 350 deelnemers. Na de finish volgt een afterparty in een tent met foodtruck en tevens de overhandiging van de cheques aan de twee goede doelen. Dat zijn dit keer de J.H. Donnerschool in Hilversum-Noord en (zoals altijd) de Landelijke Nierstichting.

Meedoen kost 12,50 euro (7,50 euro voor kinderen tot 1,35 meter). Dit is inclusief kerstmanpak, startnummer en medaille. Voor meer informatie en aanmelding kijk op https://hilversum.rotarysantarun.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>