Afbeelding
Foto: Dio van Maaren

Kinderkerstnacht in de oud-katholieke St. Vituskerk

Cultureel

HILVERSUM - Zoals ieder jaar is er ook dit keer op kerstavond - komende maandag - een speciale kinderkerstnacht in en rond de oude-katholieke Sint Vituskerk Hilversum. Al vanaf 16.00 uur is het kerkplein aan het Melkpad 12 omgetoverd tot een gezellige plek.

Met muziek van de Beatrix Brassband, met vuurkorven waarboven de aanwezigen heerlijke broodjes kunnen bakken, met een heuse kerststal met levende dieren en natuurlijk met koffie, krentenbrood, chocolademelk en glühwein.

Om 17.00 uur is er voor de kinderen (tot ongeveer 8 jaar) en hun ouders en grootouders een speciale kerstviering in de Sint Vituskerk. Met bekende kerstliedjes om mee te zingen en om te luisteren naar het verhaal van Octo de spin.

Om 19.00 uur is er een tweede viering voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar met daarin het verhaal van koningin Sas (uit het westen), die het bijzondere verhaal van de drie koningen uit het oosten hoort. Om 21.45 uur begint tenslotte de 'klassieke' kerstnachtmis. De kinderkerstnacht wordt voorbereid en uitgevoerd door de Regenboogkerk (PKN) en de oud-katholieke St. Vitusparochie.

Uit de krant