[Foto's] Fotowedstrijd dit jaar in teken van portieken
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Cees van Zijtveld van Hilversum, Pas Op!
Cees van Zijtveld van Hilversum, Pas Op! (Foto: Koosje de Beer)
Foto's

Fotowedstrijd dit jaar in teken van portieken

  Cultureel

HILVERSUM - 'Herken de portieken' is dit keer het thema van de fotowedstrijd van de Stichting Hilversum, Pas Op! die De Gooi en Eembode jaarlijks publiceert.

Een portiek is een ingebouwde, overdekte ruimte voor de buitendeur van een gebouw. Kenmerkend is dat deze ruimte aan de straatzijde geheel open is en terugspringt of niet gelijk is met de voorgevel van het gebouw. Ze zijn er in alle vormen en stijlen, met één deur en tweedeurs, met rechte bovenkant en ronde bovenkant. Sommige zelfs met trap. Vooral in Hilversum-Zuid vond fotograaf Cees van Zijtveld er veel, en dan grotendeels bij woningen die gebouwd werden voor de wat toen werd genoemd 'gegoede middenstand'.

Ook dit jaar hebben we het gebied waar gezocht moet worden beperkt om te voorkomen dat deelnemers heel Hilversum moeten doorkruisen om de portieken te vinden. Dit gebied ligt aan en binnen de grens van de Langestraat via de Emmastraat, Utrechtseweg, Gijsbrecht van Amstelstraat, Loosdrechtseweg, Vaartweg en Brinkweg weer de Langestraat. Voor de winnaar is er weer de traditionele hoofdprijs: een aquarel van zijn of haar woning van de hand van de Hilversumse kunstenaar Hans Almekinders.

Inzenden: vul op uw deelnameformulier uw naam, adres en telefoonnummer volledig in. Noteer bij het nummer van iedere foto de plek waar de portiek gevonden is. Probeer zo veel mogelijk foto's te traceren. De deelnameformulieren dienen duidelijk leesbaar ingevuld te worden en uiterlijk 1 februari in het bezit te zijn van De Gooi en Eembode, Postbus 5003, 1380 GA Weesp, o.v.v. 'Herken de portieken'. Inzenden per e-mail kan ook: info@hilversumpasop.nl.

De uitslag zal half februari in De Gooi en Eembode worden gepubliceerd. De winnaar krijgt hiervan schriftelijk bericht. Bij meerdere goede inzendingen wordt de prijswinnaar door loting bepaald. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Zie hieronder de zestien foto's, gemaakt door Cees van Zijtveld. 

Foto 1.Foto 2.


Foto 3.Foto 4.Foto 5.Foto 6.Foto 7.Foto 8.Foto 9.Foto 10.Foto 11.Foto 12.


Foto 13.


Foto 14.


Foto 15.


Foto 16.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>