De Eemnesserweg, de voormalige thuishaven van Theater Achterom.
De Eemnesserweg, de voormalige thuishaven van Theater Achterom. (Foto: Archieffoto: Bastiaan Miché)

Initiatief om Eemnesserweg 7a om te toveren in Cultuurhuis Over 't Spoor

  Cultureel

HILVERSUM - Als diverse Hilversummers en/of organisaties de krachten en de gelden bundelen dan kan de Eemnesserweg 7A het Cultuurhuis Over ‘t Spoor worden. Dat is het idee van Jacqueline van Oostveen. De betrokken en actieve Hilversumse wil een kleinschalige culturele buurtplek realiseren, waar eveneens ruimte is voor buurtinitiatieven.

Sinds 1 december staat het voormalige thuis van Theater Achterom, waar bijvoorbeeld Theatergroep Fusie en het inmiddels opgedoekte Ars speelden, in de verkoop. Hilversum wil af van het vastgoed dat niet bijdraagt aan de gemeentelijke doelstellingen en daar is dit er één van.

Van Oostveen, zelf actief in Bloemenbuurt bij wijkcentrum De Lelie en de tijdelijke opvolger aan de Hilvertsweg De Kleine Lelie, wil er een postzegelpark realiseren. Daarmee bedoelt zij een plek voor dans, theater, muziek en beeldende kunst met een groene buurttuin. "Een plek om te trainen, te oefenen, te repeteren, mee te doen met daarnaast een cultuurplatform om te presenteren, op te treden en te performen", luidt haar nadere uitleg.

De initiatiefneemster wil weten of er binnen Hilversum voldoende animo én interesse is om het pand te kopen met diverse partijen. Het gebouw heeft een kelder, een begane grond met zaal en een eerste verdieping met twee grote ruimtes. Omdat er volgens Van Oostveen vóór vrijdag 1 maart een bod moet zijn, pakt zij nu meteen door.

Woensdag 9 januari verzorgt de Hilversumse een inloopbijeenkomst in De Kleine Lelie. Vanaf 19.45 uur is de inloop over de culturele plek voor Hilversummers.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten