Gemeentespeld voor 100-jarig Politie Muziekgezelschap Excelsior
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's : Bastiaan Miché

Gemeentespeld voor 100-jarig Politie Muziekgezelschap Excelsior

  Cultureel


HILVERSUM - Een traditie tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hilversum na afloop van de toespraak van burgemeester Pieter Broertjes: de uitreiking van de gemeentespeld. Dit keer ging de onderscheiding naar Politie Muziekgezelschap Excelsior.  

Voorzitter Cees Punter en secretaris Jurjen Koetze van het Excelsior namen de speld in ontvangst. Excelsior is het enige harmonie-orkest in Hilversum en het enige politieharmonie-orkest in de politie-eenheid Midden-Nederland. De leden treden al jarenlang op in Hilversum en in de regio. Met veertig actieve muzikanten worden er gemiddeld vijftien tot twintig optredens per jaar verzorgd; in onder meer verzorgings- en verpleeghuizen, op scholen, bij herdenkingsbijeenkomsten en evenementen.

Dit jaar viert het gezelschap het 100-jarig bestaan, onder meer met een galaconcert op 24 mei in Gooiland. “Om dit jubileumjaar op een zeer feestelijke wijze te openen, is het toekennen van de Hilversumse gemeentespeld een passend begin”, aldus Broertjes. “Excelsior kan worden aangemerkt als een zeer goede ambassadeur van Hilversum. Het korps zet Hilversum op een zeer bijzondere- en muzikale wijze op de kaart. Wij zijn trots op het jubilerende muziekgezelschap.”

De gemeentespeld bestaat sinds 2014 en is in het leven geroepen om namens de gemeente Hilversum de openlijke waardering uit te kunnen spreken voor burgers en organisaties die zich op buitengewone wijze voor Hilversum hebben ingezet of verdienstelijk hebben gemaakt. De speld kan meerdere malen per jaar worden uitgereikt, maar in ieder geval tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Eerder ontvingen onder meer Ruben Assmann, Davy Klaassen, Lucas en Arthur Jussen en (postuum) Wouter de Wild de onderscheiding.

Beste ondernemers
Verder vielen ook de Jumbo aan de Larenseweg en horeca-ondernemer Marco van Velthooven van onder meer Rex, G Spot en Meddens in de prijzen. De supermarkt kreeg de publieksprijs voor ondernemer van het jaar. Jumo 'versloeg' daarmee de twee andere overgebleven genomineerden Filmtheater Hilversum en Wijnhandel Il diVino. Van Velthooven ontving de Stadsfonds Ondernemers Award, een juryprijs.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>