Optreden in Theater Kleintje Kunst: 'Net Carré in het mini'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Mariska Boer omschrijft de voorstelling als een rollercoaster.
Mariska Boer omschrijft de voorstelling als een rollercoaster. (Foto: Peter Putters/De Nozem Fotografie)

Optreden in Theater Kleintje Kunst: 'Net Carré in het mini'

  Cultureel

HILVERSUM - Precies tien jaar geleden speelde Mariska Boer voor het eerst in Hilversum. Nu is ze terug met haar eerste grote solovoorstelling Wirwar. 

Ze was namens musicalactrice Ryan van den Akker, bij wie de 26-jarige Boer in het verleden theaterlessen volgde en voor wie ze nu de PR doet, eind vorig jaar in Theater Kleintje Kunst. "Ik kwam daar binnen en raakte zo betoverd. Het is net Carré in het mini."

Het contact was snel gelegd en omdat zaterdag 27 januari nog open stond in de agenda van het kleine theater aan de Kolhornseweg, kon Boer deze plek innemen. Wirwar is haar eerste grote voorstelling en voor het eerst buiten haar woonstreek (Amersfoort en omgeving) te zien. Bewust kiest ze voor een kleine zaal, omdat er zo meer verbinding en interactie ontstaat met het publiek. "Ik zet de mensen echt niet voor schut, maar af en toe een dolletje moet kunnen."

De voorstelling zelf omschrijft Boer als 'een rollercoaster' met humor en drama en waarbij de ups-and-downs van het leven voorbij komen. Belangrijke vraag die Boer aan de bezoekers stelt is hoe zij omgaan met de downs (tegenslagen). Dat klinkt zwaar, beseft ook Boer, maar ze verzekert de bezoekers dat zij met opgeheven hoofd en een lach het theater zullen verlaten.

Maar het is dus eigenlijk alweer de tweede keer dat Boer naar Hilversum komt. Precies tien jaar geleden speelde ze in een kindermusical van Fanwork, Robin Hood. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een serieus podiumtalent. Wirwar moet dan ook het begin zijn van iets moois. "Ik wil me verder ontwikkelen. Zoals de voorstelling nu is, durf ik er ook mee op te treden buiten Amersfoort.

Wirwar is 27 januari om 14.30 uur te zien. Kijk voor kaarten (12,50 euro) op www.theaterkleintjekunst.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>