Afbeelding
Foto: Voorhoeve

Maroeska Metz uit Heel Holland Bakt in Boekhandel Voorhoeve

Cultureel

HILVERSUM - Maroeska Metz, kookboekenschrijfster en veelbesproken deelnemer aan Heel Holland Bakt, houdt donderdag 17 januari een lezing bij Boekhandel Voorhoeve over haar passie voor koken en bakken. Na de lezing signeert ze haar kookboek 'Hoe Dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz'.

Metz studeerde in 1985 als beeldhouwer af aan de Rietveld Academie met een tentoonstelling van eetbare beelden. Ze groeide daarna uit tot een internationaal bekende ontwerper van meubels, lampen en juwelen.
Met evenveel passie als waarmee ze in haar werkplaats meubels maakt, creëert ze in de keuken gerechten.

Koken is voor Metz een uit de hand gelopen hobby. Het designkookboek 'Hoe Dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz' komt voort uit een kookschrift dat ze aanvankelijk voor haar kinderen schreef, en waaraan ze in totaal tien jaar heeft gewerkt. Het boek werd genomineerd voor het Gouden Kookboek 2018. De gerechten zijn door Maroeska gefotografeerd in de stijl van 17e-eeuwse stillevens. Extra bijzonder is dat onder alle 120 recepten een filmpje staat.

Ophef
Overigens was er de voorbije weken de nodige ophef op social media vanwege haar deelname aan de kijkcijferhit van Omroep Max. Er werden - vanwege haar kookboek - de nodige vraagtekens geplaatst bij haar status als amateurbakker. De redactie van het programma had volgens velen moeten ingrijpen. Bovendien zou jurylid Janny van der Heijden Metz goed kennen. De omroep heeft laten weten dat Maroeska volgens de redactie geen professioneel bakker is. 

Voor de Hilversumse boekenwinkel is de ophef geen reden om een en ander aan te passen, zegt een medewerker. Zij verwijst ook naar de programmaleiding die vooraf op de hoogte was van het boek. "En het is ook een heel leuke vrouw. Ook als ze niet had deelgenomen aan het programma hadden we haar uitgenodigd."

Desondanks zijn het programma en de ophef die is ontstaan, natuurlijk wel reden om aan te nemen dat het druk wordt donderdagavond in de winkel. "Dat is natuurlijk heel leuk, alleen de aanval op haar is jammer." De lezing start donderdag om 19.15 uur.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Deborah den Dulk: 'Ik denk altijd in mogelijkheden' Deborah den Dulk is centrummanager van Hilversum: ‘Ik denk altijd in mogelijkheden’ Bedrijven 30 sep, 16:22
Logo
Afbeelding
Taakstraffen voor het oplichten van Sociale Dienst en gemeente Hilversum Politie 30 sep, 15:45
Afbeelding
Duurzaamheidsspecial in Gooi en Eembode Natuur en Milieu 30 sep, 15:12
Logo
Afbeelding
Evenement Natuurflitsen vrij toegankelijk Nieuwe natuurgidsen in Gooi en Vechtstreek: echt niet alleen maar geitenwollensokkentypes Natuur en Milieu 30 sep, 15:00
Logo
Afbeelding
'Hier werken allemaal leuke mensen' Al 134 vrijwilligers actief bij De Vorstin en het worden er steeds meer Mensen 30 sep, 12:00
Afbeelding
Dierspecialist Beijer op Seinhorst: ‘Letterlijk een apotheek voor huisdieren’ Advertorial 30 sep, 10:30
Afbeelding
Nieuwe expositie ART Hilversum vol geuren, beweging en duurzaamheid Cultureel 30 sep, 09:00
Logo
Afbeelding
Wethouder Heller: 'Een mijlpaal' Start verbouwing van eerste woning Hilversumse Meent Aardgasvrij Natuur en Milieu 30 sep, 07:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief