Robbert Jan Proos
Robbert Jan Proos Foto: Eva Kasbergen

Cabaretier Robbert Jan Proos terug met geheel eigen show

Cultureel

HILVERSUM - Hij won op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival de publieks- en de juryprijs, vond een management en tourde het land door met verschillende shows. Maar dat is al weer een poos terug en een vervolg bleef uit. Totdat een vriend tegen Robbert Jan Proos zei dat hij met een nieuwe show moest komen. "En ik kan geen nee zeggen."

Proos is in Hilversum - en dan vooral binnen de culturele wereld - een bekend persoon en een bekende cabaretier. Vijf jaar geleden stopte hij daar noodgedwongen mee om zich toe te leggen op cabaret op maat voor scholen en bedrijven. Zijn echte passie, avondvullende voorstellingen maken, zette hij door, maar dan als schrijver en regisseur bij theatergroep Fusie in Hilversum.

In de zomer van 2017 begon het echter langzaam weer te kriebelen. Proos had wel weer zin om een nieuwe avondvullende solo te maken en te spelen. En nu die show er is gaat hij hem natuurlijk spelen in 'zijn eigen' Theater Santbergen, in 'zijn' Hilversum.

Met de voorstelling 'Dan Feest Je Toch Mee?' gaf hij al try-outs in acht verschillende theatertjes, van Zeeland tot Terschelling. De eerste was in Hillegom, vertelt de Hilversummer. Daar had hij ooit al weleens opgetreden en het leek de theatermensen leuk om bij de heropening van het theater Proos uit te nodigen. "Maar ze wisten helemaal niet dat het om een try-out ging, stond ik daar bloednerveus voor een bomvolle zaal. Maar het was wel heel erg leuk. Je moet gewoon spelen."

De voorstelling in Theater Santbergen is te zien op vrijdag 1 en zaterdag 2 februari om 20.15 uur. Voor kaarten, zie www.robbertjanproos.nl

Uit de krant