[Video] Stationspiano in Hilversum: 'Het brengt mensen samen'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Jayden Ordòñez nam als eerste officieel plaats achter de stationspiano.
Jayden Ordòñez nam als eerste officieel plaats achter de stationspiano. (Foto: Bastiaan Miché)
Video

Stationspiano in Hilversum: 'Het brengt mensen samen'

  Cultureel

HILVERSUM - Vijf minuten voor het officiële openingsmoment wil de voorbijlopende student Steijn van Dijck wel even spelen op de piano als hem wordt verteld dat hij even moet wachten tot na de officiële opening. "Ik had hem inderdaad ook nog nooit zien staan", zegt hij. "Maar dit is wel gaaf. Het brengt mensen samen."

Al jarenlang probeerden verschillende Hilversumse wethouders een piano in het station te krijgen, maar de NS gaf aan dat er geen geschikte ruimte voor was. Toen burgemeester Pieter Broertjes zich met de zaak ging bemoeien, was het in twee weken tijd geregeld.

Niet in de hal, maar in de tunnel - zo veel mogelijk aan de zijkant - kunnen liefhebbers voortaan iedere dag tussen pakweg 7.00 en 19.00 uur genieten van pianomuziek.

Terwijl er vanwege de mogelijke sneeuwval minder treinen reden, verrichtten Broertjes, wethouder Wimar Jaeger en regiodirecteur Irma Winkenius van de NS woensdag om 15.00 uur - zoals gepland - de officiële opening van de in Nederland zeventiende stationspiano.

Vervolgens was het de beurt aan het 6-jarige Hilversumse klassieke talentje Jayden Ordòñez en de 9-jarige Maxim Nieuwenhuis uit Den Haag. Beiden zijn afgelopen jaar in de prijzen gevallen tijdens het internationale Danubia Muziekconcours in Vác, Hongarije.

Daarna nog traden ook onder andere leerlingen van de muziekscholen Globe en Muzikids op.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>