Serieus grappig nu in Beeld en Geluid
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Bastiaan Miché

Serieus grappig nu in Beeld en Geluid

  Cultureel

HILVERSUM - 'Serieus grappig' is nu te bewonderen in Beeld en Geluid. Afgelopen week was de opening van de tentoonstelling, die de rijkdom van de Nederlandse satiretraditie belicht en bezoekers een inkijkje biedt in de wereld van de satiremaker.

'Satire moet een beetje schuren', aldus Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid. En schuren doet de tentoonstelling Serieus grappig niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk dankzij muren van schuurpapier. Via interactieve elementen en het bekijken van fragmenten, objecten en spotprenten ontdekt de bezoeker waar de eigen satiregrenzen liggen.

Daarnaast wordt aan de hand van thema's zoals politiek, religie en koningshuis in meer dan 200 fragmenten getoond hoe satire zich door de jaren heen ontwikkelt.  Satirische fragmenten, objecten en spotprenten uit de Nederlandse mediageschiedenis zorgen bovendien voor lach en herkenbaarheid.

Tekst gaat verder onder foto.

Satirisch avondje uit
Rondom de tentoonstelling houdt Beeld en Geluid iedere laatste donderdag van de maand een satirisch avondje uit waarbij bekende satiremakers meer vertellen over hun werk en inspiratiebronnen. Op donderdag 28 februari bijt Jochem van den Berg (De Speld) het spits af met satire-karaoke en een talkshow onder leiding van Harm Edens. Tot en met eind augustus komen nog Youp van 't Hek, Koefnoen, Van der Laan en Woe, Paul Haenen en Arjan Ederveen. Zij gaan ieder in gesprek met Jack Spijkerman of Harm Edens.

Voorjaarspret
Ook de voorjaarsvakantie bij Beeld en Geluid staat in het teken van satire. Van dagelijkse workshops 'karikatuur tekenen' en het meespelen in een sketch tot een superworkshop van een echte satiricus op gezette tijden. Illustrator Merel Barends, cabaretier Klaas van der Eerden en De Speld-redacteur Nathan de Groot leggen hierbij uit hoe satire gemaakt wordt.

Serieus grappig is te zien tot en met zondag 15 september 2019. De exacte programmering en kaartverkoop is HIER te vinden. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>