Royal Rhythm trad op in wijkcentrum St. Joseph.
Royal Rhythm trad op in wijkcentrum St. Joseph. Foto: Bastiaan Miché

Genieten met Gluren bij de Buren in Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Waren er vorig jaar 'slechts' twintig huiskamers gevuld, dit keer waren er twee keer zo veel locaties waar cultuurliefhebbers konden genieten tijdens de tweede editie van Gluren bij de Buren in Hilversum. En ondanks het slechte weer was er geen gebrek aan belangstelling. 

Het grootste huiskamerfestival van Nederland vond zondag plaats in maar liefst 23 steden in Nederland. Ook in Hilversum was er (in ruim veertig locaties) dans, muziek, cabaret of theater: voor jong en oud. Ook in twee wijkcentra waren optredens. Zo trad het Hilversumse popkoor Royal Rhythm op in wijkcentrum St. Joseph aan de Minckelersstraat. 

Hoewel het totaal aantal bezoekers nog niet helemaal duidelijk is, meldt een woordvoerder van Gluren bij de Buren dat een optreden in de mediastad gemiddeld zo'n vijftien bezoekers trok. En dat dan ook Beeld en Geluid één van die locaties is - terwijl dat toch allesbehalve een huiskamer is - komt doordat het museum een belangrijke sponsor is van het evenement, dat vooral draait op vrijwilligers. 

Dirkjan van Oord is initiatiefnemer van Gluren bij de Buren: "Bij Gluren bij de Buren kan elke huiskamereigenaar een dagje directeur spelen van zijn of haar eigen poppodium of mini-schouwburg. Het vloerkleed is het podium en de bank de tribune. Met Gluren bij de Buren willen we vooral lokale artiesten een podium bieden, muziek en cultuur toegankelijk maken voor iedereen en er voor zorgen dat de buurt bij elkaar over de vloer komt."

Uit de krant